Denník N

300 slov z MS do 20 rokov: Nikdy sme nezaostávali až takto. Jeden graf do debaty, či toto bola najhoršia slovenská dvadsiatka

Dalibor Dvorský v súboji s Fínom Oliverom Kapanom na augustových MS do 20 rokov. FOTO TASR/AP
Dalibor Dvorský v súboji s Fínom Oliverom Kapanom na augustových MS do 20 rokov. FOTO TASR/AP

Lotyšsko nastúpilo 27-krát na zápasy skupinovej fázy MS do 20 rokov a 27-krát prehralo. V noci ich čakal 28. zápas proti favorizovaným Čechom.

Z tribúny sa na to pozerali mladí slovenskí reprezentanti, ktorí potrebovali české víťazstvo, aby na turnaji neskončili. Česi už mali postup do štvrťfinále istý, no potrebovali aspoň remízu v riadnom hracom čase, aby skončili na výhodnejšom treťom mieste.

Lotyši už v 13. minúte vyhrávali 2:0, Česi ich zrejme trochu podcenili. Favorit sa dotiahol na 2:2, no Lotyši strelili ďalšie góly, potom sa oduševnene bránili a napokon vyhrali 5:2. Česi mali viac striel (35:17), ale Lotyši okrem piatich gólov trafili aj žŕdku, raz minuli prázdnu bránku a jednu stopercentnú šancu chytil český brankár.

Po každom strelenom lotyšskom góle či po nepremenenom nájazde Čecha Jana Myšáka za stavu 2:4 si televízne kamery všímali Slovákov na tribúne, ktorí

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

MS v hokeji do 20 rokov

Súhrn MS v hokeji

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie