Denník N

Slovensku chýba to, čo Matovič nemá

Foto - TASR
Foto – TASR

Autor je predsedom strany Maďarské fórum

Slovensko potrebuje stabilitu vlády a odborné riešenia. Matovič nedisponuje ani odbornosťou, ani citom pre stabilitu. Občania-voliči, ktorí dali svoj hlas vo voľbách Matovičovi a jeho hnutiu, očakávali stabilitu a odbornú vládu. No dostali iba hádky. O odbornosti mnohokrát ani chýru, ani slychu.

Vládna štvorkoalícia nie je schopná zabezpečiť odborné a systémové riešenia, ktoré krajina potrebuje. Generálna prokuratúra zostala zachovaná naďalej podľa vzoru Ruska. A nový generálny prokurátor ako „báťuška cár“ rozhoduje, kto je a kto nie je vinný. Čím ďalej, tým viac to začína vyzerať, akoby ficovcov chránil a nie vyšetroval. Tento stav je však výsledkom pôsobenia tejto vládnej koalície.

Vládna koalícia, ktorú vyskladal Matovič a neskôr Heger, nie je schopná zabezpečiť stabilitu vlády. Pre nich je záujem krajiny irelevantný. To sa naozaj občania majú venovať tomu, ako sa Matovič a OĽaNO hádajú so Sulíkom. Vládna koalícia je buď úspešná spolu, alebo je spolu neúspešná.

S troškou humoru by sme mohli povedať, že keby hlúposť nadnášala, tak predstavitelia vlády sa nadnášajú ako holubice. Slovensko však dnes nepotrebuje cirkus, ale zodpovedný prístup a odborné riešenia, ktoré prinesú stabilitu vlády.

Ukazovanie jeden na druhého a hádky ženú voličov do náručia tých, ktorí krajinu uniesli a rozobrali právny štát. Toto však nie je mandát, ktorý Matovič a spol. dostali od voličov.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Politici píšu

Komentáre

Teraz najčítanejšie