Denník N

Manchester United je zlý, ale nie je to len o Ronaldovi. Jeho odchod všetky problémy nevyrieši

Cristiano Ronaldo. Foto - TASR/AP
Cristiano Ronaldo. Foto – TASR/AP

Anglický klub možno predá Cristiana Ronalda, hoci bol v minulej sezóne jeho najlepším strelcom.

Tím je v kríze, po úvodných dvoch kolách anglickej Premier League sa nachádza na úplnom dne tabuľky. Jedným z problémov je vraj aj Ronaldo, aj keď je považovaný za jedného z najlepších futbalistov histórie.

V tom je presne irónia celej situácie. Ronaldo dal v minulej sezóne 18 gólov v Premier League a v Lige majstrov pridal ďalších šesť, ale United skončil v tabuľke na šiestom mieste a bude hrať iba Európsku ligu. Pre Ronalda, muža posadnutého víťazstvami, to nie je ideálna situácia.

Problémom však je, že z klubov, ktoré si Ronalda môžu reálne dovoliť zaplatiť, ho možno ani nikto príliš nechce.

Portugalčan mal pôvodne na Old Trafforde zostať, opakoval to aj nový manažér Erik ten Hag. Neustále sa však diskutovalo o tom, či sa Ronaldo vôbec hodí do ten Hagovej sľubovanej taktickej revolúcie.

Keď sa pred rokom Ronaldo vrátil do United, tím zmenil. Dokázal strieľať góly v zápasoch, keď sa ostatným nedarilo. Ak niekto hovoril, že práve on má byť problémom United, znelo to až bizarne: bol totiž jeho najnebezpečnejším hráčom.

Ronaldo však veľmi ovplyvnil United po taktickej stránke. Pod vedením nórskeho manažéra Oleho Gunnara Solskjaera mal tím ťažkosti najmä vtedy, keď hral proti mužstvám s defenzívnou taktikou. United bol najsilnejší v otvorených priestoroch, využíval svoje rýchle protiútoky. Ronaldo však v 37 rokoch už nie je taký mobilný ako kedysi.

Predajú ho aj bez náhrady?

Nový manažér ten Hag o tom vedel, ale

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Premier League

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie