Denník N

Prekrásny nový rap: Cheat Codes

Danger Mouse a Black Thought vydali jeden z najlepších rapových albumov roku 2022, ale nepredbiehajme, píše Bene z kapely Modré hory.

Američan Black Thought, o ktorom sa často hovorí, že je obľúbeným reperom tvojho obľúbeného repera, v októbri oslávi 51. narodeniny. Je stále vo forme a je krásnou ukážkou toho, že nie je hanbou starnúť spolu s fanúšikmi.

Je skvelý reper, len má tú smolu, že je členom (a frontmanom) najlepšej naživo hrajúcej hiphopovej kapely. The Roots pozná „každý“, ale keď príde na jej frontmana, tak mainstreamové publikum väčšinou ani nevie, ako sa volá.

Pre mnohých sú The Roots tou super kapelou z nočnej show Jimmyho Fallona bez toho, aby vedeli, že oni sú v prvom rade najlepší hiphopový liveband, ktorý vydal svoj prvý album dávno predtým, ako sa preslávili ako stála kapela v (skvelej) televíznej show. Bolo to vidieť aj v roku 2019 na Pohode, kde boli headlinerom a pár ľudí bolo prekvapivo sklamaných, že nehrajú tie super pesničky, ktoré oni poznajú z YouTube.

Rap nie je čiernobiely

Danger Mouse, nebezpečná myška, v roku 2004 poplietla hlavy hudobným vydavateľstvám, keď vydala „svoj“ Grey album. Danger Mouse, vlastným menom Brian Joseph Burton, zobral hlasovú stopu z nahrávky Black Album, ktorý vydal Jay-Z v novembri 2003, a zremixoval ho použitím zvukov a samplov z legendárneho „bieleho“ albumu The Beatles. Ukázal

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hudba

Kultúra

Teraz najčítanejšie