Denník N

Školy majú o knihu o sexuálnom zneužívaní záujem, budú k nej aj diskusie s odborníčkami

Foto - Pexels, KK Bagala
Foto – Pexels, KK Bagala

O knihu Nicol Hochholczerovej zatiaľ prejavilo záujem 14 z 24 škôl, ktoré sú zapojené do stredoškolskej literárnej Ceny René. Vznikla aj iniciatíva odborníčok, ktoré chcú, aby sa na stredných školách o sexuálnom zneužívaní hovorilo.

Organizácie a odborníčky v oblasti rodovo podmieneného násilia a sexuálneho zneužívania sa spojili v snahe hovoriť s mladými ľuďmi otvorene o témach sexuálneho obťažovania a zneužívania.

Pripravujú web o sexuálnom zneužívaní aj sériu workshopov a diskusií pre učiteľov aj študentov stredných škôl zapojených do literárnej Ceny René. Impulzom ich iniciatívy bola najmä debata o vhodnosti knihy Nicol Hochholczerovej pre stredoškolákov.

„Vieme, aké vážne sú dôsledky zneužívania. Priamo síce zasiahne len časť detí a mladých ľudí, ale týka sa to nás všetkých,“ hovorí Barbora Burajová, hlavná manažérka z Koordinačno-metodického centra pre prevenciu násilia na ženách (KMC), ktoré iniciatívu rozbehlo.

Pridali sa k nemu aj Národné koordinačné stredisko pre riešenie problematiky násilia na deťoch a Spoločnosť pre plánované rodičovstvo.

Kniha Nicol Hochholczerovej. Foto – KK Bagala

Problém tu už je, aj bez knihy

Román Nicol Hochholczerovej Táto izba sa nedá zjesť vychádza

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Anasoft litera

Knihy

Sexuálne zneužívanie

Kultúra

Teraz najčítanejšie