Denník N

Euroligy: Neymar a Mbappé hrali tak dobre, až sa zdá, že Ligue 1 je po troch týždňoch rozhodnutá

Foto – AP
Foto – AP

Dobrý deň,

v Euroligách sa dočítate aj o tom:

  • ako City v najlepšom zápase sezóny PL stratilo body;
  • že Škriniar zostáva v Interi;
  • že francúzska liga je už pravdepodobne rozhodnutá, a to sa len začala;
  • o tom, že z Realu jedna legenda odišla, ale druhá naďalej exceluje;
  • o ďalšom ponížení Borussie Dortmund;

Anglicko: „Miggyho” pomsta za výsmech od Grealisha

Anglickí giganti v nedeľu stratili body. Manchester City na ihrisku Newcastlu United prehrával v 54. minúte 1:3, nakoniec vybojoval aspoň remízu. V peknom zápase vo vysokom tempe bol Newcastle veľmi ťažkým súperom, čo po zápase uznal aj manažér City Pep Guardiola.

Ten pochválil najmä svojho kolegu Eddieho Howa. Howe predtým trénoval Bournemouth, preto Guardiolu nikdy nedokázal poraziť. Teraz bol však k tomu veľmi blízko. „(Howe) spravil prvotriednu prácu. Môžete jasne vidieť, že jeho tím sa zlepšuje. Newcastle má všetko: má rýchlosť, má kvalitu,“ povedal Guardiola. Tomu sa páčil najmä francúzsky krídelník Allan Saint-Maximin a aj nový brankár Nick Pope, ktorý posadil Slováka Martina Dúbravku na lavičku.

Saint-Maximin podľa Howa odohral svoj najlepší zápas v Newcastli. „Je nebezpečnou zbraňou,“ usúdil Howe. Saint-Maximin centroval na prvý gól Paraguajčana Miguela Almiróna, pre ktorého išlo aj o osobnú pomstu.

Ide o veľmi kuriózny konflikt. Keď City v závere sezóny vyhralo nad Aston Villou a stalo sa anglickým majstrom, jeho hráčov sa pýtali na tajomstvo úspechu. Anglický záložník Jack Grealish vtedy v rámci oslavy povedal, že dôležité bolo, že Guardiola z ihriska stiahol jeho spoluhráča

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Euroligy

Futbal

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie