Denník N

Týždeň v zdraví: Poznáte pravidlo 20-20-20? Viete, prečo je pohyb dôležitý aj pre deti? Ako zmeniť spánkový režim detí na neprázdninový?

Foto - JumpStory
Foto – JumpStory

Newsfilter Týždeň v zdraví píšu pre Denník N lekári Tomáš Havran a Marek Karman, ktorí pripravujú newsletter Od môjho lekára.

V dnešnom vydaní sa môžete dočítať:

  •  ako nám môže pomôcť aplikovanie pravidla 20-20-20,
  •  prečo je pohyb detí dôležitý,
  •  ako môžeme deťom pomôcť s úpravou prázdninového spánkového režimu.

Počuli ste už o pravidle 20-20-20?

Pravidlo 20-20-20 by sme mali nielen poznať, ale aj aktívne aplikovať všetci. Ide totiž o preventívnu ochranu zraku pred prílišným namáhaním pri dlhom pozeraní na obrazovku, monitor počítača, prípadne displej smartfónu.

Pravidlo 20-20-20 je nielen populárne – zrejme najmä preto, že je nenáročné a nestojí ani cent –, ale aj odporúčané odborníkmi. Je to vážne jednoduché: po každých 20 minútach pozerania na obrazovku, monitor či displej treba na 20 sekúnd „preostriť“ a pozerať sa na niečo vzdialené 20 stôp. V dĺžkových mierach

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Týždeň v zdraví

Každý utorok v prinášame najdôležitejšie informácie o zdraví, prevencii ochorení, ale aj praktické rady, ako sa pohybovať v slovenskom zdravotníctve a ako dostať to, na čo máte nárok. Newsfilter Týždeň v zdraví píšu pre Denník N lekári Tomáš Havran a Marek Karman, ktorí pripravujú newsletter Od môjho lekára.

Zdravotníctvo

Zdravie

Teraz najčítanejšie