Denník N

Republika chce zrazu oslavovať SNP, ku ktorému sa vždy hrdo hlásil Fico

Milan Uhrík a Robert Fico vystupovali istý čas ako spojenci, napokon však zrejme Smer pomohol Republike von z parlamentu. Foto - Smer
Milan Uhrík a Robert Fico vystupovali istý čas ako spojenci, napokon však zrejme Smer pomohol Republike von z parlamentu. Foto – Smer

Ako sa menil postoj Smeru k extrémistom. Nie tak dávno Fico prirovnával kotlebovcov k fašistom z 30. rokov, dnes si s bývalou Kotlebovou dvojkou robí propagačné videá.

Ani nie týždeň po tom, čo Robert Fico zverejnil video s Milanom Uhríkom, na ktorom si potriasajú rukou nad vyzbieranými podpismi za referendum, vedenie Republiky oznámilo, že si plánuje pripomenúť výročie začiatku Slovenského národného povstania.

K protifašistickému odkazu SNP sa Smer hlási od svojho vzniku a vedenie strany sa zúčastňuje na spomienkových oslavách na celom Slovensku. Členovia Republiky, naopak, boli súčasťou Kotlebovej ĽSNS, ktorá Povstanie spochybňovala. Marian Kotleba dal v roku 2015, v čase, keď bol v Banskej Bystrici županom, vyvesiť v deň osláv SNP na sídle úradu samosprávneho kraja čierne zástavy. Predsedom úradu samosprávneho kraja bol vtedy Uhrík.

Práve on vtedy

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Kotlebovci - ĽSNS

Republika

Smer

Slovensko

Teraz najčítanejšie