Denník N

Slovenská minerálka je dvojkou na českom trhu. Poráža aj tradičné české značky

zdroj: Unsplash
zdroj: Unsplash

Úspech slovenskej minerálnej vody Gemerka na českom trhu pokračuje. Spoločnosť BUDIŠ, a.s. do portfólia ktorej patrí potvrdila, že podľa trhových dát z moderného trhu (supermarkety, hypermarkety a obchody s plochou nad 300 m2) je dnes Gemerka v Česku dvojkou v segmente neochutených minerálnych vôd. Na nižšie priečky tak odsúva aj viacero tradičných českých značiek. Žiadna iná slovenská minerálna voda doteraz takýto úspech na zahraničnom trhu nedosiahla.

„Rast predajov Gemerky na českom trhu je kontinuálny po celý rok 2022. Za prvý polrok roku 2021 dosahovali naše predaje na modernom trhu v Česku hodnotu 4 055 (údaje v tisícoch litrov), pričom za prvý polrok 2022 je to už 12 828. To je viac ako trojnásobný rast,“ povedal riaditeľ nealko segmentu spoločnosti BUDIŠ, a.s. Juraj Slaninka a dodal, že aktuálne sa v Česku predáva približne dvakrát viac Gemerky ako na Slovensku.

 

Za úspechom Gemerky vidí Juraj Slaninka nielen vhodne zvolenú marketingovú a komunikačnú stratégiu, ale aj schopnosť stabilných a kontinuálnych dodávok do kľúčových sietí. Obchodný úspech je navyše podľa jeho slov jednoznačne podopretý aj samotnou kvalitou tejto minerálnej vody.

 

zdroj: Budiš, a.s.

„Gemerka má vedecky uznaný ideálny pomer obsahu magnézia a kalcia (1:3), čo je najlepší pomer pre prirodzené vstrebávanie týchto minerálov do ľudského tela. Tieto fakty potvrdila aj vedecká štúdia z roku 2021,“ povedal Juraj Slaninka s tým, že spoločnosť BUDIŠ a.s. sa snaží tieto zistené fakty presadzovať aj do komunikačnej a marketingovej kampane.

Odporúčajú ju aj slovenskí kardiológovia. „Slováci trpia nedostatkom magnézia. Telo tento minerál nedokáže naplno vstrebať, práve naopak, po istej hladine sa začne brániť. Aby ho naše telo vedelo lepšie využiť, mali by sme ho prijímať v kombinácii s kalciom. Potrebná denná dávka magnézia je 350 mg a kalcia trikrát viac – 800 až 1200 mg. Z hľadiska vstrebateľnosti sa naše telo bráni najmä anorganickému horčíku v tabletkách, lepší je v prirodzenej podobe. Najviac minerálov, a teda aj magnézia, je v minerálnych vodách. Slovenskí kardiológovia jednoznačne odporúčajú magnéziovo-kalciovú vodu Gemerka. Jej pravidelné pitie vhodne dopĺňa dennú potrebu magnézia a kalcia v optimálnom pomere 1:3,“ potvrdzuje MUDr. Peter Kalist, kardiológ v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb.

Gemerka sa čerpá zo sto metrov hlbokého vrtu pri Tornali, v Slovenskom krase. Vďaka úspechu na českom trhu ide tento vrt od začiatku roka 2022 na maximálny výkon.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Zdravie

Teraz najčítanejšie