Denník N

Učil mužov, ako dusiť a biť svoje partnerky. Instagram, Facebook, TikTok aj YouTube zablokovali mizogýna Andrewa Tatea

Andrew Tate. Foto - tate_inspire/TikTok
Andrew Tate. Foto – tate_inspire/TikTok

Na Instagrame mal takmer päť miliónov sledovateľov. Britský Observer však zistil, že si umelo zvyšoval dosah a platil za šírenie svojho obsahu.

Na sociálnych sieťach radil miliónom sledovateľov, ako zaobchádzať so ženami. Pravidelne spomínal fackanie, škrtenie aj znásilňovanie. Mizogýn Andrew Tate si svojimi nebezpečnými videami a vyjadreniami získal popularitu predovšetkým medzi mladými chlapcami, ktorých poúčal, ako sa majú správať.

Spoločnosť Meta minulý týždeň jeho účty zablokovala. Bývalý kickboxer tak stratil prístup na Facebook aj Instagram. Podľa spoločnosti sa to udialo preto, lebo porušoval pravidlá.

V utorok sa k nim pridal aj YouTube, ktorý zablokoval Tateove kanály. Odoberal ich viac než milión používateľov.

„Ukončili sme kanály Andrewa Tatea pre viacnásobné porušenie našich Pokynov pre komunitu a Zmluvných podmienok vrátane našich pravidiel týkajúcich sa nenávistných prejavov,“ cituje BBC spoločnosť Google, ktorá vlastní YouTube.

„Ak sú kanály ukončené, používateľ, ktorý tam nahrával, nebude môcť používať, vlastniť ani vytvárať žiadne iné kanály na YouTube.“

Napokon sa k zablokovaniu jeho účtov pridal aj TikTok, kde mali videá s heštegom #AndrewTate vyše 12,7 miliardy pozretí.

Prirodzene lenivé

V čase zablokovania účtu na Instagrame mal Andrew Tate 4,7 milióna sledovateľov. V posledných mesiacoch mu tento počet rýchlo rástol, len za jún ich získal o milión viac. Popularita mu stúpala najmä pre videá urážajúce ženy. Mnohí tínedžeri jeho príspevky komentovali a ďalej šírili, čím mu zvyšovali dosah.

V jednom zo svojich videí napríklad povedal, že ženy sú „prirodzene lenivé“ a že „neexistuje nič také ako

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Svet

Teraz najčítanejšie