Denník N

Chýba gólový hráč, Šaponjić sklamal. Šesták, Németh a Sapara hodnotia výkony Slovana v Európe

Zľava Stanislav Šesták, Szilárd Németh a Marek Sapara. Foto - TASR/Foto N - Vladimír Šimíček
Zľava Stanislav Šesták, Szilárd Németh a Marek Sapara. Foto – TASR/Foto N – Vladimír Šimíček

Hráčov Slovana Bratislava čaká vo štvrtok večer odveta s tímom Zrinjski Mostar, ktorá rozhodne o postupujúcom do skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy. V Bosne a Hercegovine slovenský majster prehral 0:1.

Denník N pred zápasom položil päť otázok trom odborníkom. Odpovedali Stanislav Šesták, Szilárd Németh a Marek Sapara.

Otázky:

  1. Čo hovoríte na doterajšie výkony Slovana v európskych súťažiach?
  2. V čom sa musí Slovan zlepšiť?
  3. Tréner Weiss sľuboval, že Slovan bude v druhej sezóne pod jeho vedením lepší. Podarilo sa mu tím posunúť?
  4. Sú hráči Slovana lepší, ako hovoria výsledky, alebo ukázali len to, na čo mali?
  5. Ktorí hráči vás zaujali a od ktorých ste, naopak, čakali viac?

1. Čo hovoríte na doterajšie výkony Slovana v európskych súťažiach?

Stanislav Šesták

bývalý slovenský reprezentant a útočník

Slovan začal pôsobenie v Európe trošku krkolomne. Proti Batumi postúpil so šťastím, keďže bol bez zápasovej praxe a výkony neboli najlepšie. V Budapešti sme videli fantastický zápas, ale doma to nezvládol. Ferencváros mal svoju kvalitu a herne bol na tom asi lepšie ako Slovan. Bolo však vidieť, že hráčom futbal chutí a chceli zabojovať o postup. Záver už bol smolný. V dvojzápase s Olympiakosom to vyzeralo dobre a veril som, že postúpia do skupinovej fázy Európskej ligy, no rozhodli až penalty.

Teraz to, naopak, nevyzerá po prvom zápase s Mostarom najlepšie, ale verím, že doma pred dobrou kulisou konečne poteší fanúšikov a postúpi. Bolo by super, keby na Slovensko aj naďalej chodili európske mužstvá a keby Slovan nehral po zvyšok sezóny len slovenskú ligu.

Marek Sapara

bývalý futbalový reprezentant, televízny expert 

Výkony boli veľmi sympatické, ale v dvojzápasoch s Ferencvárosom a Olympiakosom sa spojilo viac vecí dokopy, ktoré im nepriali. Mali trochu menej šťastia a možno aj trochu menej skúseností z náročných európskych zápasov a to ich stálo postup. V stretnutí s Ferencvárosom urobili zbytočnú chybu v závere, pritom predĺženie bolo veľmi blízko. S Olympiakosom skončili až po penaltovom rozstrele, takže to bolo tesné.

Myslím, že Slovan nám ukázal, že na to má. V oboch dvojzápasoch – hlavne vonku – hral fantasticky. Zápas v Budapešti bol vynikajúci. Je škoda, že to pred plným štadiónom doma nezvládol.

Szilárd Németh

bývalý útočník a slovenský reprezentant

Je to ako na hojdačke. V prvých zápasoch s Dinamom Batumi to neboli dobré výkony. Potom prišli dva veľmi dobré zápasy s Ferencvárosom a Olympiakosom. A potom zase so Zrinjskim Mostarom horší výkon. Paradox je, že keď sa hralo dobre, vtedy sa, bohužiaľ, nepostúpilo.


2. V čom sa musí Slovan zlepšiť?

Šesták: Slovan bol na začiatku cesty v pohárových súťažiach ešte v prípravnom období, takže proti Batumi sme videli, že súperova rozohratosť bola v úplne inej dimenzii. Možno by som časom poskautoval kraje defenzívy, kde by som čakal výraznejšiu podporu smerom dopredu.

Chýba mi však

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Európska konferenčná liga

Futbal

ŠK Slovan Bratislava

Slovan pod Kmotríkovcami

Vladimír Weiss

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie