Denník N

Obvinený advokát Lindtner chodí na „domovský“ súd, ako keď mu šéfoval

Niekdajší predseda súdu David Lindtner dnes pôsobí ako advokát. Foto - TASR
Niekdajší predseda súdu David Lindtner dnes pôsobí ako advokát. Foto – TASR

Davida Lindtnera, na ktorého podala špeciálna prokuratúra obžalobu pre podozrenie z korupcie a zo zasahovania do nezávislosti súdu, vídať na Okresnom súde Bratislava III v priestoroch, kam advokáti ani verejnosť prístup nemajú. On aj vedenie súdu poslednú návštevu vysvetľujú rôzne.

David Lindtner nie je predsedom Okresného súdu Bratislava III už takmer tri roky. Krátko potom, ako média zverejnili jeho správy s Marianom Kočnerom, si na vlastnú žiadosť dal prerušiť výkon funkcie sudcu a stal sa advokátom.

Začiatkom prázdnin naňho prokurátor podal obžalobu pre podozrenia z korupcie a zo zasahovania do nezávislosti súdu.

Ani to mu však nebráni v tom, aby chodieval na „domovský“ súd ako za starých čias, keď mu predsedal. Jeho niekdajší kolegovia ho pravidelne stretávajú na chodbách, kam by verejnosť ani obhajcovia nemali mať prístup.

Naposledy bol takto Lindtner na súde na Bielom kríži v utorok dopoludnia.

„V súvislosti so zastupovaním klientov pri výkone advokátskej činnosti navštevujem mnoho štátnych inštitúcií, akými sú prokuratúra, notárske úrady a, samozrejme, súdy vrátane Okresného súdu Bratislava III,“ vysvetľuje Lindtner.

Dnes spolu s Robertom Kaliňákom patrí k trom spoločníkom advokátskej kancelárie Kallan Legal, ktorá sídli na rovnakej adrese ako Smer. Po obvinení Kaliňáka a predsedu Smeru Roberta Fica sa ujal ich obhajoby.

Vedenie súdu to vysvetľuje inak

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie