Denník N

Komentátori Denníka N: Keby bol Matovič palmou, Slovensko by bolo pokojnejšie (+video)

Foto N - Vladimír Šimíček
Foto N – Vladimír Šimíček

Igor Matovič je na dovolenke a to, čo píše na Facebook, ukazuje náhľad do jeho mysle. Zjavne o situácii premýšľa, je tam pocit ublíženosti, ale ešte nie je rozhodnuté. Vládnu krízu hodnotia komentátor Denníka N Roman Pataj a vedúci redaktor Napunku Zoltán Szalay.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Predseda SaS Richard Sulík sa stretol s Robertom Ficom, ktorý je obvinený zo založenia zločineckej skupiny, fotí sa a rokuje s Republikou a je na strane Putina vo vojne na Ukrajine. Je to Sulíkovo zlyhanie?

Pataj: Moja prvá reakcia bola, že som to vnímal ako stretnutie s opozičným politikom, keď ide o vážnu vec. Na druhej strane sa to udialo v čase, keď sa má o týždeň rozhodnúť, či táto vláda prežije alebo nie, a veľkú časť debaty o tom, či prežije, tvorí argument zo strany SaS, že Matovič rokoval s fašistami, keď niečo potreboval. Takže toto stretnutie je veľká chyba, minimálne pre jeho načasovanie. Potvrdilo sa, že Richard Sulík nemá cit pre niektoré veci a nerozumie niektorým symbolom. On určite nechápe, prečo to nemal urobiť. Myslím si, že on sám je vnútorne presvedčený, že neurobil nič zlé, a nechápe, prečo mu niekto to stretnutie vyčíta.

Veronika Remišová povedala, že je to, ako keď Sulík raňajkoval u Kočnera, rokoval s Kotlebom. Teraz sa stretol s Ficom. Je Sulík politik, ktorý nemá cit pre politiku, alebo je aj nebezpečný?

Szalay: Dlho som rozmýšľal, prečo to Sulík spravil, a neviem si to racionálne zdôvodniť. Nemyslím si, že by bol taký naivný, že by si myslel, že presvedčí Fica alebo voličov Smeru o správnosti svojich argumentov. Sulík si nemohol myslieť ani to, že tým poteší svojich voličov, a nedostali sme sa ani bližšie k riešeniu energetickej krízy. Napadla mi však jedna trochu konšpiračná teória, a to, že si Sulík môže myslieť, že tým stretnutím vyvolá

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hegerova vláda

Igor Matovič

Richard Sulík

V redakcii

  • Rozhovory o politických a spoločenských témach V redakcii vedú každý pracovný deň redaktori Denníka N Monika Tódová, Dušan Mikušovič, Veronika Folentová a ďalší
  • V sobotu vychádza špeciálne vydanie, kde udalosti týždňa s Monikou Tódovou preberajú vybraní členovia redakcie Denníka N
  • Nové vydania publikujeme každý deň okrem nedele ako 1) článok, ako 2) podcast na webe, v aplikácii Denník N a kdekoľvek počúvate podcasty a 3) ako video na kanáli Denníka N na youtube.com
  • Ak chcete podporiť autorky a autorov relácie V redakcii Denníka N, objednajte si naše predplatné.

Slovensko

Teraz najčítanejšie