Denník N

Schettová prehrala so Serenou Williamsovou 0:6, 0:6: Nikto nebol taký dobrý ako ona. A to som hrala proti Grafovej aj Navrátilovej

Grafika N - Peter Kováč; foto - Eurosport
Grafika N – Peter Kováč; foto – Eurosport

Hlavnou témou US Open je ukončenie kariéry Sereny Williamsovej. Podľa Naomi Osakovej odchádza „najväčšia sila“ v celom tenise, zaradila ju aj pred Rogera Federera, Rafaela Nadala či Novaka Djokovića.

O Serene Williamsovej pre Denník N hovorí Barbara Schettová, bývalá svetová sedmička a dlhoročná expertka Eurosportu. „Nikdy by som nepovedala, že vydrží do štyridsiatky. A neklamme si – ku koncu smeruje aj kariéra Rogera Federera,“ hovorí Schettová.

Dočítate sa:

  • ako Serena Williamsová zmenila tenis;
  • ako Schettová prežívala svoj posledný zápas proti Daniele Hantuchovej;
  • že Federer bude končiť iným spôsobom ako Williamsová;
  • prečo si myslí, že slovenský tenis ešte čakajú oveľa lepšie obdobia;
  • prečo podľa nej mali pustiť nezaočkovaného Novaka Djokovića na US Open.

So Serenou Williamsovou ste hrali trikrát a raz ste prehrali 0:6, 0:6…

Ďakujem za pripomenutie. (smiech) Raz som však nad ňou set aj vyhrala, na to spomínam radšej.

Ako sa v tej chvíli cíti jej súperka?

Serena je veľká legenda. Pamätám si, ako vyhrala svoj prvý grandslamový titul. Bolo to na US Open 1999, postúpila som vtedy do štvrťfinále, čo je môj najväčší úspech na grandslamoch. Ona mala vtedy ešte len sedemnásť a už bola grandslamová víťazka. Hovorili sme si, že ich vyhrá ešte veľa, pretože bola fyzicky oveľa lepšie pripravená ako všetky ostatné hráčky. Jej údery mali obrovskú silu. Mala aj veľké sebavedomie a bol jej takpovediac plný kurt. Na ostatné dievčatá vrátane mňa to často pôsobilo až odstrašujúco. V zápasoch proti nej som vždy cítila obrovský tlak. Keď som zahrala kratšiu loptu, bolo jasné, že zahrá víťazný úder. A potom tu bolo jej podanie, ktoré je najlepšie v histórii ženského tenisu a aj pri porovnaní s mužmi by patrilo k najlepším. Jej kariéra bola fenomenálna jazda, nikdy by som nepovedala, že vydrží do štyridsiatky. Pre mňa je to najlepšia hráčka v histórii, a to som hrala proti Steffi Grafovej aj Martine Navrátilovej. Som veľká fanúšička týchto hráčok a veľmi ich rešpektujem, no Serena posunula tenis na inú úroveň.

Ako ste vy prežívali svoju rozlúčku s tenisom?

Posledný zápas v kariére som odohrala proti Daniele Hantuchovej na Australian Open. Bolo to pre mňa veľmi emotívne. Proti Daniele som nikdy nehrala rada, pretože som nevedela čítať jej hru. Nikdy nezabudnem na moment, keď mala mečbal a podávala. Stála som pripravená na return a zrazu

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Tenis

US Open

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie