Denník N

Antony do United za 100 miliónov? Veľký hazard, vraví expert (+ prehľad prestupov za posledný týždeň)

Futbalové prestupy je newsletter, v ktorom vám týždenne počas prestupového obdobia zhrnieme a vysvetlíme najnovšie správy.

Antony posilní Manchester United, informoval o tom športový portál The Athletic aj futbalový novinár Fabrizio Romano. Anglický klub je pod tlakom a posily určite potrebuje, avšak prestup vzbudzuje množstvo otázok.

United za brazílskeho krídelníka zaplatí celkovo 100 miliónov eur. Ide o najdrahší prestup v histórii holandskej ligy a druhý najdrahší v histórii United, pričom Antony podpíše 5-ročný kontrakt s opciou na ďalší rok. V roku 2016 prišiel do anglického klubu Paul Pogba za 105 miliónov eur.

Športový portál The Athletic v nedeľu informoval, že kluby sa zhodli na prestupovej sume po tom, čo Ajax odmietol tri predošlé ponuky. Išlo o sumy v hodnote 80 až 90 miliónov eur.

Holandský klub si chcel oporu tímu udržať, pretože v závere prestupového obdobia ťažko nájde kvalitnú náhradu. Ajax zároveň vedel, že United je pod tlakom a potrebuje tím posilniť, a preto bude ochotný investovať veľa peňazí.

Už predtým prišiel z Ajaxu do United argentínsky obranca Lisandro Martínez za približne 66 miliónov eur, aby následne klub posilnil brazílsky záložník Casemiro za 82 miliónov eur.

Prestupu začali médiá venovať ešte väčšiu pozornosť, keď Antony v nedeľu nenastúpil už v druhom zápase v holandskej Eredivisie, aby si vynútil prestup. Brazílčan dokonca o svojom rozhodnutí verejne prehovoril. „Moji agenti prišli do Amsterdamu už vo februári tohto roka, aby informovali vedenie Ajaxu o mojej túžbe opustiť klub,” komentoval situáciu hráč. „Počas letných mesiacov stretnutia pokračovali a od Ajaxu som dostal návrh na predĺženie zmluvy. Znova som sa vyjadril jasne: Chcem odísť.”

Antonyho sa zastala aj legenda Manchestru United Paul Scholes: „Trochu je mi chlapca ľúto, pretože chce očividne prestúpiť do Manchestru United, jedného z najväčších klubov na svete. Ajax je dobrý klub, nechápte ma zle, ale United je správny klub, kde bude celému svetu na očiach.”

Na situáciu viackrát reagoval aj tréner Ajaxu Alfred Schreuder, ktorý v poslednom období zdôrazňoval, že chce, aby hráč zostal. Ale v poslednom rozhovore pre ESPN už sklamanie zo správania svojho hráča neskrýval.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

futbalové prestupy

Premier League

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie