Denník N

Euroligy: Barcelona s Lewandowským vyzerá sľubne, o ére Pekaríka v bundeslige platí opak

Foto – AP
Foto – AP

Dobrý deň,

v Euroligách sa dočítate aj:

  • ako sa Jürgen Klopp po výhre 9:0 zastal svojho súpera;
  • že tohtosezónna Barcelona vyzerá veľmi dobre;
  • ako Monako naznačilo cestu proti neporaziteľnému PSG;
  • o možnom konci éry Petra Pekaríka;
  • o tom, prečo sa Mourinho hanbil za hráčov AS Rím.

Anglicko: Pošlite nám DM, ak sa chcete porozprávať

Keď sa manažéra Liverpoolu Jürgena Kloppa v sobotu po víťazstve 9:0 nad Bournemouthom novinári spýtali, ako by to zhodnotil jedným slovom, odpovedal jedným slovom: „Potrebné“ (Needed).

Liverpool musel ľuďom dokázať, že s ním treba počítať aj v tejto sezóne. Začal ju totiž veľmi zle: remízami s Fulhamom a Crystalom Palace a prehrou s trápiacim sa Manchestrom United.

Práve prehra v derby s United bola ďalšou motiváciou. Na Anfielde sa Liverpool snažil o akúsi pomstu. A nováčik z Bournemouthu mal smolu, že sa ocitol na rovnakom ihrisku. Liverpool opäť ukázal, v čom je silný: vo vysokom tempe, túžbe víťaziť a vo veľkej intenzite hry. Presne to mu na začiatku sezóny chýbalo.

„Pošlite nám DM, ak sa chcete porozprávať,“ reagoval oficiálny účet Southamptonu FC na tweet Bournemouthu, keď na svojom profile oznámil fanúšikom výsledok zápasu. Southampton, rival Bournemouthu, prehral 0:9 v októbri 2019 s Leicestrom City a minulý rok s Manchestrom United.

Hviezdou zápasu bol Brazílčan Roberto Firmino, ktorý sa vďaka zraneniam Dioga Jotu a dištancu letnej posily Darwina Núñeza dostal do základnej zostavy. Firmino dal dva góly a na ďalšie tri prihral. „Dnes opäť ukázal, že je hráčom svetovej triedy,“ pochválil ho spoluhráč Virgil van Dijk. Firmino zároveň dosiahol hranicu 100 gólov za Liverpool, pričom celý tím presiahol limit 800 gólov pod vedením Kloppa.

Firmino, ktorý hrá v poslednej sezóne svojho kontraktu, bol dlho v tieni Sadia Maného a Mohameda Salaha a nehral ako klasický útočník, ale skôr ako falošná deviatka. Núñez je odlišným typom futbalistu. Po Firminovom skvelom výkone sa však Klopp dostáva k dileme, koho vyberie do základu. „Som za neho veľmi

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Euroligy

Futbal

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie