Denník N

Matovič nám pripomína vlastné zlyhania, a preto by mal odísť

Loď mieri k ľadovcu, ale kapitán je otočený chrbtom a rozpráva vtipné príhody o sebe. 

Od detstva sa nemôžem pozerať na Rowana Atkinsona v jeho legendárnych scénkach s postavou Mr. Beana. Neviem, či tá fóbia má aj meno, ale akonáhle vidím človeka, ktorý sa každú sekundu strápňuje, tak veľmi sa vžijem do jeho osobnej hanby, že najskôr očerveniem, o chvíľu sa začnem potiť a nakoniec musím odvrátiť zrak. Neprekážajú mi horory, filmová krv, ale verejná hanba ma zasahuje spôsobom, ktorý mi vyvoláva fyzické utrpenie. Skúšal som to veľakrát – nezasmejem sa ani raz na rôznych komédiách založených na verejnom strápnení, naopak, musím okamžite prepnúť.

Netvrdím, že pozerať sa na Matoviča je to isté – to by bolo prilacné prirovnanie, ale isté prvky podobnosti tam sú. Na Mr. Beanovi mi prekáža tá potupa ako taká, pri Matovičovi, že mi vyvoláva spomienky na vlastnú hanbu. Vždy keď vidím ďalší z jeho „projektov“, okamžite sa mi vynárajú situácie, v ktorých som ja rovnako zlyhal, a spätne sa potom hanbím.

  • Keď vymyslel plošné testovanie, celkom vidím, ako som desať rokov predtým tiež v práci vymyslel projekt, od ktorého som si veľa sľuboval (a mal som už od začiatku tušiť, že nebudem ja ten génius a ostatní hlupáci).
  • Keď

    Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Dnes píše

Texty múdrych ľudí, ktorých redakcia poprosila, aby pravidelne písali o tom, čo práve teraz považujú za dôležité, spôsobom, ktorý sa im zdá práve teraz najvhodnejší.

Igor Matovič

Komentáre

Teraz najčítanejšie