Denník N

Štýl nového trénera reprezentácie Calzonu je o sebavedomí, nie opatrnosti. Presne to Slovensko zrejme potrebuje

Slovenská futbalová reprezentácia bude mať nového trénera. Na začiatku septembra tím po odchode Štefana Tarkoviča preberie 53-ročný Talian Francesco Calzona. Calzona nie je veľmi známym menom, ale v talianskom futbale je uznávaným odborníkom. Hoci nikdy neviedol žiadny tím ako hlavný tréner, má skúsenosti z viac ako dvadsiatich rokov práce vo futbale. So Slovenským futbalovým zväzom má podpísať zmluvu do konca roka 2023, v prípade postupu na Euro 2024 bude predĺžená.

Ponuka zo Slovenska pre Calzonu niektorých z našich zdrojov v Taliansku prekvapila. Calzona bol totiž vždy mužom, ktorý pracoval takpovediac „behind the scenes“ (za oponou).

Vždy však chcel byť trénerom číslo jeden. Zdôvodňoval to aj tým, že ako asistent nebol nikdy iba tým mužom, ktorý by roznášal kužele na tréningovom ihrisku. Calzona sa preslávil ako jeden zo zakladateľov „sarrisma“, herného štýlu pomenovaného podľa slávneho trénera Maurizia Sarriho, ktorý bol Calzonovým „maestrom“: koučom, od ktorého sa učil.

Claudio Russo, novinár z portálu CalcioNapoli24, pre Denník N povedal: „Calzona dlho túžil stať sa hlavným trénerom. Možno bude mať nejaké problémy pre

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Liga národov

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie