Denník N

Matovič označil SaS za rovnaké ohrozenie demokracie ako Smer. OĽaNO z podmienok neustúpi, Kollár už ráta s trojkoalíciou

Igor Matovič. Foto - TASR
Igor Matovič. Foto – TASR

Sme rodina nestojí o rezort hospodárstva, povedal Boris Kollár. Podľa neho sa môže stať, že všetky ministerstvá po SaS prevezme OĽaNO.

Strana Sloboda a solidarita (SaS) Richarda Sulíka je pre predsedu OĽaNO Igora Matoviča rovnakým ohrozením demokracie ako Smer.

Povedal to vo štvrtok po slávnostnom zhromaždení Národnej rady k 30. výročiu prijatia slovenskej ústavy. „SaS je rovnaké ohrozenie slovenskej demokracie a demokratických princípov ako strana Smer,“ vyhlásil Matovič vo chvíli, keď sa ho novinári opakovane pýtali na to, či existuje šanca, že vyhovie Sulíkovej strane a podá do pondelka demisiu.

Minister financií povedal, že rezignuje až po tom, čo SaS splní 10 podmienok, ktoré jeho hnutie ústami premiéra Eduarda Hegera predstavilo v stredu. Keďže SaS hovorí, že o podmienkach OĽaNO sú ochotní diskutovať až po Matovičovej demisii, vládna kríza po krátkom predĺžení naďalej smeruje k odchodu ministrov za SaS z vlády.

Predseda parlamentu a Sme rodina Boris Kollár už otvorene hovorí, že od pondelka sa vláda s veľkou pravdepodobnosťou bude opierať len o tri strany: OĽaNO, Sme rodina a Za ľudí.

Matovič: Odídem, až si to odmakáme

Matovič svoj postoj vysvetlil slovami, že SaS neverí, keď hovoria, že o podmienkach OĽaNO (ich presné znenie nájdete na konci článku) budú rokovať po jeho demisii. „Nebudem veriť na sľuby typu holub na streche – teraz, Matovič, odíď a my tu ľuďom pomôžeme. To nebude fungovať, tieto sľuby Sulíkovi neverím,“ povedal.

Hoci SaS prirovnal k Smeru, pred ktorého vládou opakovane varuje, predseda OĽaNO aj tak Sulíka vyzýval, aby

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hegerova vláda

Igor Matovič

OĽaNO

Richard Sulík

SaS

Sme rodina

Za ľudí

Slovensko

Teraz najčítanejšie