Denník N

Euroligy: Antony je v United ako filmový hrdina, Griezmann v Atléticu ako rukojemník

Foto – AP
Foto – AP

Dobrý deň,

v Euroligách sa dočítate aj:

  • o zlepšení Manchestru United;
  • že Griezmann hrá málo, aby Atlético ušetrilo;
  • o „úžasnej reklame pre Serie A“;
  • že Duda konečne dostal šancu v základnej zostave;
  • že PSG funguje parádne a vzbudzuje hrôzu.

O Premier League napísal Lukáš Vráblik, o španielskej La Lige Tomáš Čorej, dianie v talianskej Serie A zhrnul Pavel Bielik a o nemeckej Bundeslige a francúzskej Ligue 1 napísal Zoran Boškovič.

Anglicko: Antony ako filmový hrdina

Arsenal prvý raz v sezóne prehral. Zverenci manažéra Mikela Artetu cestovali v nedeľu na Old Trafford so 100-percentnou bilanciou ako líder tabuľky, s Manchestrom United však prehrali 1:3. „[Arsenal] sa v mnohých veciach zmenil, ale neuróza z Old Traffordu je niečo, čoho sa tento tím zjavne nedokáže zbaviť,“ napísal bloger Tim Stillman.

Arsenal opäť na štadióne United dlho dominoval, ale napokon prehral so súperom, ktorý bol jednoducho pragmatickejší. Pre United išlo o štvrté víťazstvo v rade. Po zlom štarte do sezóny sa tím nového manažéra Erika ten Haga prebudil a na čelo tabuľky stráca iba tri body. United navyše ukázal aj vysokú intenzitu a pressing: herné atribúty, ktoré sú typické pre ten Hagovu trénerskú filozofiu.

„Byť dobrý nestačí. Musíme byť lepší,“ povedal ten Hag po zápase. Ten vraj po svojom príchode do Manchestru nastavil vysoké štandardy a od každého hráča vyžaduje maximum. Ten Hag sa rozhodol nechať Cristiana Ronalda na lavičke a v ofenzíve dostal prednosť Marcus Rashford s Jadonom Sanchom a novou posilou Antonym.

Vynikajúci výkon predviedol Rashford, ktorý strelil dva góly a pekne prihral aj Antonymu na jeho premiérový presný zásah v drese United. „Marcus hral výborne pressing a veľmi dobre sa presúval. Ako od útočníka však od neho očakávame aj

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Euroligy

Futbal

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie