Denník N

Týždeň v zdraví: Viete, že fajčenie vážne škodí aj srdcu? Je všetka vegánska strava naozaj zdravá? Prečo nás po plači bolí hlava?

Ilustračné foto – TASR/AP
Ilustračné foto – TASR/AP

Newsfilter Týždeň v zdraví píšu pre Denník N lekári Tomáš Havran a Marek Karman, ktorí pripravujú newsletter Od môjho lekára.

V dnešnom vydaní sa môžete dočítať:

  • akým spôsobom fajčenie zoslabuje štruktúru a funkčnosť srdca;
  • prečo by si vegáni a vegetariáni mali dávať pozor na to, čo jedia;
  •  aké sú príčiny bolesti hlavy po plači.

Fajčenie neškodí len pľúcam, ale zásadným spôsobom ovplyvňuje aj srdce

O negatívnych zdravotných dôsledkoch fajčenia máme k dispozícii všetky dôležité a vedecky, medicínsky aj štatisticky potvrdené informácie. Ak potrebujete ďalší pohľad – s tým, že alternatíva k vedeckým dôkazom o škodlivosti fajčenia neexistuje –, pozrite si film Ďakujeme, že fajčíte.

Komédia z roku 2005 o obchodníkoch so smrťou fajčenie nepropaguje, ako by sa mohlo zdať podľa názvu, naopak, vo filme dokonca žiaden z hercov nefajčí. A okrem iného sa dozviete aj to, ako a prečo umrel slávny Marlboro man.

Poďme z kina do reality: podľa WHO žijeme globálne v prebiehajúcej tabakovej epidémii, ktorá patrí k najväčším

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Cesta k zdraviu

Duševné zdravie

Týždeň v zdraví

Každý utorok v prinášame najdôležitejšie informácie o zdraví, prevencii ochorení, ale aj praktické rady, ako sa pohybovať v slovenskom zdravotníctve a ako dostať to, na čo máte nárok. Newsfilter Týždeň v zdraví píšu pre Denník N lekári Tomáš Havran a Marek Karman, ktorí pripravujú newsletter Od môjho lekára.

Zdravie

Teraz najčítanejšie