Denník N

Je tu nová éra futbalu, znejú reakcie na Haalanda a Mbappého. A možné znovuzrodenie Hazarda

Kylian Mbappé oslavuje gól proti Juventusu. Foto - TASR/AP
Kylian Mbappé oslavuje gól proti Juventusu. Foto – TASR/AP

Dobrý deň,

prvý hrací deň Ligy majstrov nám priniesol viacero poznatkov. Pomaly sa stáva realitou to, nad čím mnohí fanúšikovia v posledných rokoch rozmýšľali – zažijeme ešte niekedy takú rivalitu dvoch špičkových strelcov, ako to bolo v prípade Lionela Messiho a Cristiana Ronalda? Teraz sa zdá, že áno.

Navyše sme v Glasgowe videli možné znovuzrodenie hráča, ktorý síce nikdy nebol vyslovene strelcom, no svojimi driblingmi a bystrými riešeniami udivoval. Zdá sa, že po niekoľkých rokoch plných zranení by mohol byť späť.

Stanislav Lobotka odohral celý zápas proti Liverpoolu, ktorý zažil najhorší štart anglického klubu do Ligy majstrov za takmer dve desaťročia. Jürgen Klopp sa však zatiaľ nemusí báť toho, že sa mu stane to čo jeho krajanovi Thomasovi Tuchelovi v Chelsea.

Zostrihy nájdete na oficiálnom webe UEFA, kde sa stačí zaregistrovať.

Súhrn Ligy majstrov prinášame vždy vo štvrtok ráno po zápasoch skupinovej fázy a posielame ho aj e-mailom.


Začiatok novej éry

Tak svetové médiá reagovali na utorkové zápasy, v ktorých výborne hrali dve superhviezdy: Kylian Mbappé a Erling Haaland. Obaja strelili dva góly a pomohli svojmu tímu k víťazstvu: Paríž Saint-Germain doma porazil Juventus 2:1 a Manchester City zvíťazil na ihrisku Sevilly 4:0.

„Sú momentálne dvoma najlepšími hráčmi sveta,“ napísala španielska Marca.

V Paríži bol na ihrisku aj Lionel Messi, ale rozprávalo sa najmä o Mbappém. Ten už teraz spolu s Haalandom vytvára duo, ktoré fanúšikovia porovnávajú. Haalandove utorkové presné zásahy znamenali, že sa vo veku 22 rokov a 47 dní stal najmladším hráčom v histórii, ktorý dal 25 gólov v Lige majstrov. A prekonal práve Mbappého: ten to dokázal vo veku 22 rokov a 80 dní.

Stáva sa z nich dvojica, ktorá

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Liga majstrov

Súhrn Ligy majstrov

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie