Denník N

Premiér Heger zas len vyčkáva a predlžuje nefunkčnosť vlády

Autor je publicista

Pred časom nás premiér Heger presviedčal, že nebude žiť zbabelý život. Ak to myslel len vo vzťahu k dianiu na Ukrajine, tak v poriadku, svoje zlyhanie ako-tak napravil a za geopolitické postoje ho možno pochváliť. No ak to myslel všeobecne ako črtu svojho prístupu k riešeniu problémov, tak zostalo len pri slovách.

O svojej nerozhodnosti a neschopnosti využívať svoje kompetencie a výsostné postavenie premiéra tak, ako by to v takejto vážnej situácii robil každý zodpovedný premiér, nás presviedča opakovane. No ak mu vyhovuje verejne sa znemožňovať, sám seba si nevážiť a v úslužnosti Matovičovi sa vzdať vlastnej dôstojnosti, potom nech sa páči. Ale nech s takouto výbavou nerobí premiéra a nech sa netvári, že riadi krajinu.

Čím dlhšie sa predlžuje agónia a nefunkčnosť vlády, tým lepšie pre Fica a spol. Je nepochopiteľné, že hoci už dlho bolo jasné, že SaS z koalície odíde a Matovič nie, Heger stále nemá dohodnutých nových ministrov. Každý zodpovedný premiér by už dnes napochodoval do prezidentského paláca s návrhmi na nových ministrov.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Eduard Heger

Komentáre

Teraz najčítanejšie