Denník N

Euroligy: Lobotka mimo základnej zostavy? Naopak, má takú formu, že si ho v Neapole šetria

Foto – AP
Foto – AP

Dobrý deň,

v Euroligách sa dočítate aj:

  • prečo britskí novinári hovoria, že Premier League sa mala hrať;
  • že počas zápasu Barcelony fanúšikovia a hráči zachránili ľudský život;
  • že Neapol je v zostave s Lobotkom výborný;
  • že Nice doplácajú na odfláknuté leto;
  • že k čakajúcemu Pekaríkovi sa pridal aj Duda.

O Premier League napísal Lukáš Vráblik, o španielskej La Lige Tomáš Čorej, dianie v talianskej Serie A zhrnul Pavel Bielik a o nemeckej bundeslige a francúzskej Ligue 1 napísal Zoran Boškovič.


Anglicko: Problém fanúšikov

Premier League sa tento víkend nehrala, vedenie ligy sa rozhodlo zápasy odložiť pre úmrtie britskej kráľovnej Alžbety II. Podľa novinára Miguela Delaneyho tak chceli ukázať „rešpekt“. Problémom teda vraj nebol napríklad nedostatok policajtov, to sa však môže stať najbližší víkend v čase pohrebu.

Ešte sa neurčilo, či sa odloží aj najbližšie kolo. Časť športových médií rozhodnutie kritizovala, lebo práve na futbalových zápasoch si mohli diváci kráľovnú uctiť. Delaney poukazuje aj na pragmatické dôvody: napríklad to, že na zápasoch pracujú tisíce ľudí, ktorí sa na poslednú chvíľu dozvedeli, že pracovať nebudú, a okrem toho sa bude musieť aj vyhadzovať jedlo pripravené na štadiónoch.

Diváci – mnohí aj zo zahraničia – si navyše už riešili cestu a ubytovanie. Football Supporters‘ Association (Asociácia futbalových fanúšikov) tlačí na to, aby takíto diváci dostali nejakú náhradu.


Španielsko: Ľudský život na prvom mieste

Barcelona si v sobotu pripísala dôležité víťazstvo na ihrisku Cádizu. Všetci aktéri zápasu sa však zhodli, že výsledok bol vzhľadom na udalosti na štadióne až druhoradý.

Čo sa stalo. Do konca ostávalo menej než desať minút, keď rozhodca Carlos del Cerro Grande zastavil hru. V tom čase mnohí fanúšikovia pri televíznych obrazovkách, ale aj v hľadisku nechápali, prečo to urobil.

Ukázalo sa, že dostal správu o 70-ročnom divákovi, ktorému zlyhalo srdce. Del Cerro Grande okamžite zareagoval, za čo ho v španielskej tlači mimoriadne chvália.

Duchaprítomnosť nestratili ani ďalší aktéri vrátane domáceho brankára Ledesmu. Ten bleskovo pribehol k lavičke Barcelony, ktorej fyzioterapeut mu podal defibrilátor, a následne šprintoval smerom k fanúšikovi. Fotografia, ako preberá lekársky prístroj, obletela sociálne siete.

Pomáhal aj ďalší hráč Cádizu, a to José Mari, ktorý lekárskemu tímu pomohol priniesť nosidlá.

Obrovským šťastím v nešťastí bolo, že na

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Euroligy

Futbal

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie