Denník N

Podpredseda SaS Gröhling: Som za predčasné voľby

Branislav Gröhling. Foto N - Tomáš Hrivňák
Branislav Gröhling. Foto N – Tomáš Hrivňák

Návrh na odvolanie Igora Matoviča by mohli podpísať aj niekoľkí poslanci OĽaNO, tvrdí Branislav Gröhling s tým, že sa s viacerými rozprával a s aktuálnou situáciou nie sú spokojní.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Branislav Gröhling (47) je minister školstva v demisii a podpredseda SaS. V rozhovore hovorí:

  • či jeho vzťah s Matovičom vyzeral ako cez víkend na Facebooku,
  • že SaS možno na výstrahu neotvorí schôdzu parlamentu,
  • či má SaS s Hlasom navrhnúť odvolanie Igora Matoviča,
  • kedy by sa strana začala správať ako tvrdá opozícia,
  • či považuje Ivana Korčoka za rivala v súboji o predsedu SaS.

Igor Matovič vám cez víkend venoval tri facebookové statusy, to je aj na jeho pomery pomerne dosť. Nazval vás trapkom či „vyučeným obuvníkom s kariérou kaderníka celebrít“. Toto bol váš komunikačný štandard počas dva a pol roka vlády, len to neprenikalo na verejnosť, alebo sa teraz stalo niečo, čím ste si získali vyššiu pozornosť?

Toto bol štandard, ktorým komunikoval Igor Matovič nielen voči mne, ale aj voči ostatným ministrom. Mňa teší a dobíja energiou, keď robíme opatrenia, investície, napríklad keď sa teraz podarilo odstrániť dvojzmennú prevádzku. Hoci sa to bude týkať iba 6-tisíc detí, mňa to úprimne teší a dobíja energiou. Igora Matoviča dobíja konflikt, urážanie a takýto svet. No musím povedať, že som sa veľmi tešil, že sa Igor Matovič tieto dva dni venoval mne a nie svojim atómovkám. Tým pádom boli verejné financie v poriadku.

To neviete, možno zvláda viac vecí naraz. Vravíte, že to bol štandard. Pozrel som si viac vašich rozhovorov a vždy ste sa vyhýbali komentovaniu Igora Matoviča a jeho narážok. Teraz už nemusíte byť takto diplomatický?

Nikdy nebudem vyťahovať nejaké esemesky či hovoriť, čo sa dialo za zatvorenými dverami. To nie je môj svet. Treba nechať v tomto svete Igora Matoviča osamote. Všeobecne sa ale vie, že takto nekomunikoval len voči mojej osobe, ale aj voči pani ministerke Kolíkovej.

V nedeľu ju nazval „radovou advokátkou“.

Vidíte. Bolo to aj

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Branislav Gröhling

Hegerova vláda

Igor Matovič

Richard Sulík

SaS

Slovensko

Teraz najčítanejšie