Denník N

Týždeň v zdraví: Naozaj prežívajú ženy a muži sexualitu inak? Poznáte rozdiel medzi dobrým a zlým stresom?

Ilustračné foto - JumpStory
Ilustračné foto – JumpStory

Newsfilter Týždeň v zdraví píšu pre Denník N lekári Tomáš Havran a Marek Karman, ktorí pripravujú newsletter Od môjho lekára.

V dnešnom vydaní sa môžete dočítať:

  • aké sú zistenia výskumov o prežívaní sexuality mužmi a ženami,
  • ktorý stres nám prospieva a ktorý, naopak, škodí,
  • ako často a prečo by sme mali prať a meniť posteľnú bielizeň.

Majú muži a ženy rozdielne prežívanie sexuality?

Sex má okrem primárnej biologickej funkcie súvisiacej s prežitím nášho druhu aj nezanedbateľné zdravotné benefity, fyzické i mentálne. Aby nám ich náš sexuálny život pravidelne prinášal, treba nielen vedieť, ako na to, ale aj to, ako sexualitu prežíva náš partner, a pristupovať k tomu tak, aby boli spokojní obaja. Toto je v podstate základná definícia toho pravého, ozajstného, korektného partnerského intímneho spolužitia.

Sexualita však nie je len sex, tento pomerne široký pojem by mal v sebe skrývať všetko v súvislosti s chápaním nášho tela, sexu a vzťahov. Sexualitu nemôžeme zamieňať napríklad len s 

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Cesta k zdraviu

Týždeň v zdraví

Každý utorok v prinášame najdôležitejšie informácie o zdraví, prevencii ochorení, ale aj praktické rady, ako sa pohybovať v slovenskom zdravotníctve a ako dostať to, na čo máte nárok. Newsfilter Týždeň v zdraví píšu pre Denník N lekári Tomáš Havran a Marek Karman, ktorí pripravujú newsletter Od môjho lekára.

Zdravie

Teraz najčítanejšie