Denník N

Primátor Bratislavy Vallo: Ak o kradnutí hovorí ten, kto má za sebou Borguľu, je to cynické (+video)

Matúš Vallo. Foto N - Tomáš Benedikovič
Matúš Vallo. Foto N – Tomáš Benedikovič

Rudolf Kusý kandiduje s pozadím, ktoré reprezentuje Martin Borguľa obvinený z korupcie, hovorí primátor Bratislavy Matúš Vallo.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Primátor Bratislavy Matúš Vallo v rozhovore menej ako dva mesiace pred komunálnymi a župnými voľbami hovorí:

  • prečo si nevie predstaviť parkovanie zadarmo;
  • ako sa podarilo vykúpiť dcérsku firmu vodární od Ivana Kmotríka;
  • ako bude Bratislava šetriť v čase energetickej krízy;
  • reaguje na slová ľudí z OĽaNO či OKS, ktorí podporujú jeho vyzývateľa, o pionierskom vedúcom či pravicovej alternatíve;
  • a hovorí, kedy by sme mohli mať novú hlavnú stanicu.

Čo ste si mysleli celé leto, keď ste sa pozerali na vládnu krízu?

Aby sa to skončilo. Všetkých nás to vyčerpalo a každý normálny Slovák a Slovenka chce vidieť stabilnú vládu, ktorá rieši problémy, ktoré prichádzajú vo veľkých dávkach, nielen na Slovensko, ale na celú Európu. Myslel som na to, aby sa to skončilo, aby si svoje problémy vyriešili inde ako pred kamerami a mimo nás.

Urobila SaS dobre, keď dala ultimátum a nakoniec odišla z vlády?

To ukáže čas, či je dobré mať ďalej vládu, ktorá sa trápi, alebo či príde niekto nový s väčšou energiou. V každom prípade si myslím, že v politike treba vyjednávať do samého konca, to som sa naučil aj v našej malej komunálnej politike. A tu je každému jasné, že priestor na vyjednávanie tam už nie je a treba rešpektovať rozhodnutie SaS.

Ako občan chcete predčasné voľby, alebo chcete, aby táto vláda nejako dovládla?

Ako občan chcem, aby sme mali vládu, ktorá nás prevedie časmi, ktoré nás čakajú. Nemám odpoveď na to, aký to má byť spôsob, nevieme, čo môžu urobiť predčasné voľby, a nevieme, aké škody môže urobiť táto vláda.

Ale vidíte prieskumy a tie nie sú práve dobré.

Otázka je, či nebudú po dvoch rokoch tejto vlády ešte horšie.

Čo si myslíte o Igorovi Matovičovi?

Nie je ľahšia otázka? Pána Matoviča nijak veľmi nepoznám a stretli sme sa možno dvakrát pri nejakej príležitosti, takže ho súdim podľa toho, akým spôsobom funguje ako politik. Z tohto pohľadu podľa mňa neuveriteľným spôsobom polarizuje spoločnosť a tú vlnu, ktorú dokázal vyvolať, že očistí krajinu od starých mafiánskych praktík, zároveň aj sám svojím správaním sklamáva a prehráva. K mestám sa profesne ako zástupca štátu správa tak, že nemám dôvod na nadšenie z jeho ministrovania.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bratislava

Komunálne a župné voľby 2022

Matúš Vallo

V redakcii

  • Rozhovory o politických a spoločenských témach V redakcii vedú každý pracovný deň redaktori Denníka N Monika Tódová, Dušan Mikušovič, Veronika Folentová a ďalší
  • V sobotu vychádza špeciálne vydanie, kde udalosti týždňa s Monikou Tódovou preberajú vybraní členovia redakcie Denníka N
  • Nové vydania publikujeme každý deň okrem nedele ako 1) článok, ako 2) podcast na webe, v aplikácii Denník N a kdekoľvek počúvate podcasty a 3) ako video na kanáli Denníka N na youtube.com
  • Ak chcete podporiť autorky a autorov relácie V redakcii Denníka N, objednajte si naše predplatné.

Slovensko

Teraz najčítanejšie