Denník N

V detskom seriáli Peppa Pig sa objavili homosexuálni rodičia. Rodová indoktrinácia, nevysielajte to, kričí talianska strana

V detskom seriáli Peppa Pig sa prvýkrát objavila postava, ktorá má dve mamy. Foto - Twitter
V detskom seriáli Peppa Pig sa prvýkrát objavila postava, ktorá má dve mamy. Foto – Twitter

Podľa psychoanalytika Martina Podolana je nezmysel, že by deti mali zostať traumatizované, ak v seriáli uvidia homosexuálnych rodičov. Politici však ľudí presviedčajú o opaku.

Federico Mollicone z krajne pravicovej strany Bratia Talianska stojí na čele parlamentnej kultúrnej komisie. Zdá sa, že aktuálne je jeho kultúrnou prioritou seriál pre deti predškolského veku Peppa Pig (Prasiatko Peppa).

Tento politik vyzval taliansku verejnoprávnu televíziu, aby nevysielala najnovšiu časť, v ktorej sa objavila nová, netradičná rodina.

„Som Penny, polárny medveď,“ hovorí postavička. „Žijem so svojou mamou a druhou mamou. Jedna mama je lekárka a druhá mama varí špagety. Milujem špagety.“

Jeden z najobľúbenejších detských seriálov, ktorý deti sledujú už takmer dve desaťročia, sa po troch rokoch kritiky, že zobrazuje len nukleárnu rodinu, rozhodol ukázať aj takú, v ktorej sú dvaja rodičia toho istého pohlavia. Kým mnohí tvorcom seriálu za tento krok tlieskajú, nájdu sa aj takí, ktorí to považujú za „rodovú indoktrináciu“.

Nechajte deti deťmi

Peppa Pig existuje už od roku 2004 a niekoľkokrát sa objavili hlasy, ktoré požadovali, aby tvorcovia v seriáli zobrazili aj iné ako nukleárne rodiny. Podľa kritikov seriál deťom nezobrazoval realitu takú, aká je, pretože nie všetky rodiny pozostávajú z dvoch detí, zarábajúceho otca a mamy v domácnosti.

Pred tromi rokmi sa pod petíciu požadujúcu, aby sa v seriáli objavila rodina s rodičmi rovnakého pohlavia, podpísalo takmer 24-tisíc ľudí.

„Deti, ktoré sledujú Peppa Pig, sú v ovplyvniteľnom veku a vylúčenie rodín rovnakého pohlavia ich naučí,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

LGBTI+

Svet

Teraz najčítanejšie