Denník N

Bol to kúsok ako z Matrixu. Haaland: Môj gól bol trochu lepší od Stonesovho

Haalandov víťazný gól proti Dortmundu. Foto - TASR/AP
Haalandov víťazný gól proti Dortmundu. Foto – TASR/AP

Dobrý deň,

Erling Haaland má za sebou ďalší skvelý večer v drese Manchestru City, o víťazstve svojho tímu rozhodol proti svojmu bývalému zamestnávateľovi Borussii Dortmund. A aj keď vyrovnávajúci gól Johna Stonesa bol naozaj pekný, Haaland vyhlásil, že jeho bol možno ešte krajší.

Severne od Manchestru hral Neapol, v Glasgowe zdolal Rangers 3:0, aj keď priebeh nebol taký jednoznačný, ako by mohol naznačovať výsledok. Na štadióne síce nezaznela britská hymna z reproduktorov, domáci fanúšikovia ju teda odspievali sami a kráľovnej Alžbete II. pripravili aj veľké choreo.

Zostrihy zápasov nájdete na webe UEFA, na ktorom sa stačí zaregistrovať.

Súhrn Ligy majstrov prinášame vždy vo štvrtok ráno po zápasoch skupinovej fázy a posielame ho aj e-mailom.


Kto iný?

„Ako zastavíte Erlinga Haalanda? Dobrá otázka,“ smial sa kapitán Borussie Dortmund Marco Reus, keď sa ho na to spýtal novinár Guardianu Ryan Baldi. Haalanda v poslednom období nedokázal zastaviť takmer nikto, ale Reus pred zápasom s Manchestrom City špekuloval, ako by sa to mohlo podariť. Musíte vraj dobre predvídať, byť pri ňom stále blízko a ešte aj dúfať, že jednoducho nebude mať svoj deň.

Napokon to však dopadlo ako obyčajne. „Vedel som, že to bude on. Málo ľudí vie, ako ho zastaviť,“ priznal po zápase Bellingham pre BT Sport.

Poďme na to postupne. Dortmundu to viac ako 83 minút vychádzalo. Na Etihad Stadium dokonca siahal po víťazstve. Po Reusovom centri sa hlavou presadil 19-ročný anglický záložník Jude Bellingham, ktorý patrí k najlepším hráčom Dortmundu. Ten hral v Manchestri veľmi organizovane, Reus vpredu s útočníkom Anthonym Modestem neustále hrozili a výborný výkon podal Bellingham, ktorý robil City problémy inteligentným pohybom pomedzi línie.

„City bude nahnevaný pre to, čo robí Dortmund, a aby ho potrestali, len odtiaľ

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Liga majstrov

Súhrn Ligy majstrov

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie