Denník N

Matovičovi kázal zákon ohlásiť „centimetre päťstoeuroviek“ pre Pellegriniho ochrankárov

Expremiéri Peter Pellegrini a Igor Matovič. Foto N - Tomáš Benedikovič
Expremiéri Peter Pellegrini a Igor Matovič. Foto N – Tomáš Benedikovič

Igor Matovič pobúril Petra Pellegriniho obvinením, že ako premiér podplácal svojich ochrankárov „centimetrami päťstoeuroviek“. Líder OĽaNO bol zo zákona povinný nahlásiť to polícii. Keďže to nespravil, sám sa mohol dopustiť trestného činu. Polícia a prokuratúra sa zdráhajú prípad prešetriť.

„Ja sa tu nebudem tváriť, že Peťko Pellegrini je Panenka Mária. Nie je. Však to je skorumpovaný zlodej, čo úplatky rozdával ochrankárom na centimetre bankoviek na úrade vlády,“ rozprával v utorok líder OĽaNO Igor Matovič počas emotívneho vystúpenia v parlamente.

Ochrankárov podľa slov Matoviča posielal niekdajší premiér Pellegrini za čias vládnutia Smeru do trezora, nech si zoberú „centimetre päťstoeuroviek“. „Takto fungoval henten človek. Vagabund, ktorý rozkrádal naše verejné peniaze. Opýtajte sa ktoréhokoľvek ochrankára, vám to potvrdia,“ pokračoval Matovič.

Líder OĽaNO vytiahol tento prípad takmer dva a pol roka potom, čo jeho hnutie odstavilo Smer od moci. Prehovoril o ňom počas mimoriadnej parlamentnej schôdze, keď obhajoval odvolávaného ministra vnútra Romana Mikulca, ktorého Smer a Hlas dlhodobo kritizujú pre vyšetrovanie veľkých korupčných káuz.

Odborník na trestné právo: Mal povinnosť ísť na políciu

Z výrokov o „centimetroch päťstoeuroviek“ vyplýva, že mohlo dôjsť k závažnej trestnej činnosti a prípad bol zo zákona povinný ohlásiť polícii.

Právnik Peter Kováč hovorí, že minister financií a líder OĽaNO svojím vyhlásením priznal, že vie

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hlas

Igor Matovič

OĽaNO

Peter Pellegrini

Slovensko

Teraz najčítanejšie