Denník N

Šipoš z OĽaNO: Verím, že Matoviča raz pochválite (+ video)

Michal Šipoš. Foto N - Tomáš Hrivňák
Michal Šipoš. Foto N – Tomáš Hrivňák

SaS ohrozuje demokraciu, ale stále sú to demokrati, hovorí predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Michal Šipoš (40) je členom predsedníctva OĽaNO a predsedom poslaneckého klubu hnutia. V rozhovore hovorí:

  • čo sľúbili SaS za otvorenie septembrovej schôdze;
  • či nie je obštrukcia legitímny parlamentný nástroj;
  • ako to bolo s hlasovaním o rodinnom balíčku a rokovaním s ĽSNS;
  • ale aj, či je preňho Denník N „denníkom Nenávisť“.

Pred časom som do redakcie pozýval aj vášho predsedu a ministra financií Igora Matoviča. Na pozvanie nereflektoval, čo asi neprekvapí, keď o našich novinách už zásadne píše len ako o „denníku Nenávisť“. Vy nás tak nevnímate?

Vnímam newsfiltre, ktoré píšu vaši kolegovia komentátori. Z môjho pohľadu sú písané dosť proti OĽaNO, niekedy až prehnane. Aj to je však dôkaz, že na Slovenská máme slobodné médiá, takže si môžu písať, čo chcú.

Takto by to asi komentovala väčšina politikov. Váš predseda nás však označuje za „denník Nenávisť“. Pozastavujete sa nad tým, povedali ste mu niekedy, že to nie je nevyhnutné?

Pozastavujem sa nad tým, keď niekedy vidím nenávistné komentáre alebo kresby, ktoré sú podľa mňa až príliš uletené.

Video: Šipoš z OĽaNO: Čakám, kedy Matoviča pochválite
autori: Martina Koník, Dušan Mikušovič

Prekážajú vám karikatúry?

Dá sa urobiť karikatúra slušnejšia, no keď máte niekoho veľmi nerád, dá sa urobiť aj nenávistnejšie. Dnes vnímam veľa hejtu proti Igorovi Matovičovi, lebo je populárne si doňho kopnúť. Opozičníci na tom zbierajú lajky a mnohým ľuďom sa zdá prirodzené, že za všetko môže Igor Matovič. Keď prší, keď sa niekomu stane niečo zlé. Považujem to za trošku prehnané a áno, registrujem to aj vo vašom denníku.

A nazvali by ste nás „denník Nenávisť“?

Keby som bol v pozícii Igora Matoviča alebo keby som videl denno-denne hejt proti mne… Myslím si, že Igor Matovič urobil aj veľa dobrých vecí. Nepamätám si, kedy

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hegerova vláda

Igor Matovič

OĽaNO

V redakcii

  • Rozhovory o politických a spoločenských témach V redakcii vedú každý pracovný deň redaktori Denníka N Monika Tódová, Dušan Mikušovič, Veronika Folentová a ďalší
  • V sobotu vychádza špeciálne vydanie, kde udalosti týždňa s Monikou Tódovou preberajú vybraní členovia redakcie Denníka N
  • Nové vydania publikujeme každý deň okrem nedele ako 1) článok, ako 2) podcast na webe, v aplikácii Denník N a kdekoľvek počúvate podcasty a 3) ako video na kanáli Denníka N na youtube.com
  • Ak chcete podporiť autorky a autorov relácie V redakcii Denníka N, objednajte si naše predplatné.

Slovensko

Teraz najčítanejšie