Denník N

Potrebujem ťa viac ako život, spieval MGK. Na koncerte v Prahe hovoril o láske k Megan Fox

Machine Gun Kelly. Foto - Chuffmedia
Machine Gun Kelly. Foto – Chuffmedia

Ak hovoríme o postupnom rozvoji hudobných osobností a ich zmenách v priebehu kariéry, dobrým príkladom je Machine Gun Kelly. Ako ukázalo pondelkové vystúpenie v pražskej športovej hale, MGK sa nedá ani jednoznačne zaradiť do žiadneho žánru.

Slávu prvý raz získal ako rapper. Počas troch posledných bláznivých rokov však prešiel od hip-hopu skôr k pop punku či rocku. A nešlo len o zmenu žánrov: MGK sa podľa viacerých expertov stal kráľom pop punku a aj svetoznámou celebritou, a to aj vďaka medializovanému vzťahu s herečkou Megan Fox.

Podľa New York Times išlo o jeden z najmenej pravdepodobných obratov v popovej hudbe za posledné roky.

MGK sa v Prahe objavil počas druhej zastávky svojho európskeho turné. Pred prvým vystúpením v Kolíne nad Rýnom pridal fotku z balkóna svojej hotelovej izby, ktorá bola priamo pri Kolínskom dóme. MGK fanúšikom sľúbil, že ak prídu o pol druhej poobede, pozdraví ich. Objavili sa tam stovky ľudí, MGK striekal šampanské a nakoniec vošiel do pristavenej limuzíny.

Pocit outsidera

Aj keď MGK bol dlhé roky rapperom, jeho poppunkové albumy Tickets To My Downfall (2020) a Mainstream Sellout (2022) sa dostali na úplný vrchol rebríčkov. S hiphopovým projektom sa mu to nikdy v kariére nepodarilo.

Dokázal oživiť žáner, ktorý v posledných rokoch nebol až taký populárny. Výrazne mu pomohol

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hudba

Kultúra

Teraz najčítanejšie