Denník N

Parlament je odblokovaný. Koalícia vyhovela Kuffovi a Smeru, SaS nie

Boris Kollár. Foto - TASR
Boris Kollár. Foto – TASR

Fico dodrží sľub skôr ako Sulík, povedal Matovič. O post podpredsedu parlamentu sa uchádza Taraba zo strany Život. OĽaNO odmietlo, že by s ním malo dohodu, no jeho podporu úplne nevylúčilo.

V piatok oznamoval poslanec Juraj Šeliga (Za ľudí), že sa trojkoalícia OĽaNO, Sme rodina a jeho strany po minulotýždňovej obštrukcii dohodla s SaS na otvorení septembrovej parlamentnej schôdze.

Napísal, že sa rozprávali o vzájomnej podpore pre niektoré zákony, a rokovania označil za vecné a konštruktívne. Zdalo sa, že napriek vzájomným odkazom a invektívam trojkoalícia s bývalým koaličným partnerom nachádza cestu k spoločnému fungovaniu v Národnej rade. No v utorok doobeda bolo všetko inak.

Podmienky na spoluprácu, ktoré si SaS na septembrovej schôdzi kládla, Sme rodina a OĽaNO odmietli. A predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) – aj na prekvapenie koaličných partnerov – zobral iniciatívu do svojich rúk a drobným ústretovým krokom voči Smeru fakticky zaistil otvorenie schôdze aj bez pomoci SaS. Na otvorenie treba, aby sa prezentovalo aspoň 76 zo 150 poslancov.

Nasledovalo druhé prekvapenie: koaliční poslanci

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hegerova vláda

Igor Matovič

OĽaNO

Richard Sulík

SaS

Sme rodina

Slovensko

Teraz najčítanejšie