Denník N

Stančík má ponuku stať sa štátnym tajomníkom na ministerstve zahraničných vecí

Andrej Stančík. Foto N - Vladimír Šimíček
Andrej Stančík. Foto N – Vladimír Šimíček

Slovensko môže mať najmladšieho štátneho tajomníka ministerstva zahraničia, akého kedy malo. Ak sa to stane, poslanecký klub OĽaNO opustí liberálnejšie naladený člen hnutia.

Oficiálnu ponuku stať sa štátnym tajomníkom ministerstva zahraničných vecí dostal 27-ročný poslanec OĽaNO Andrej Stančík, ktorého radia medzi liberálnejších zástupcov hnutia.

Koalícia si v týchto dňoch rozdeľuje miesta štátnych tajomníkov, ktoré obsadí po nominantoch SaS. Drží sa pritom kľúča, že jedného štátneho tajomníka si vyberá minister daného ministerstva, druhého premiér Heger a OĽaNO. Na ministerstve zahraničných vecí sa uvoľní miesto štátneho tajomníka po odchode Martina Klusa.

Rozhoduje sa

Stančík sa teraz rozhoduje, či na prestížnu funkciu nastúpi. Znamenalo by to, že by sa mohol zúčastňovať na zasadnutiach vlády alebo na stretnutiach ministrov zahraničných vecí EÚ či NATO.

Ak povie áno, vláda ho podľa dohody v koalícii vymenuje, keďže k jeho menu neboli pripomienky. O možnosti, že by toto miesto obsadil Stančík, informoval web Noviny plus TV Joj, v tom čase však poslanec oficiálnu ponuku ešte nedostal a nerokovalo sa o ňom ani v koalícii.

Stančík zatiaľ

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hegerova vláda

OĽaNO

Slovensko

Teraz najčítanejšie