Denník N

Školský týždeň: S nedostatkom učiteliek a učiteľov matematiky alebo fyziky bojujú aj v Anglicku. Pozreli sme sa ako

Nedostatok vyučujúcich matematiky a fyziky sa dá znížiť cielenými odmenami, upozorňuje Školský týždeň a dodáva, že ani v Anglicku všetko nevyriešili iba peniaze navyše.

Školský týždeň pripravuje Centrum vzdelávacích analýz, nezávislá analytická a výskumná organizácia, ktorej cieľom je najmä na základe dát a výsledkov výskumu zlepšovať kvalitu školstva. Podporiť ho môžete tu.

Bez toho, aby v školách pracovali kvalifikované učiteľky a učitelia, deti len ťažko dostanú kvalitné vzdelanie. Viaceré školy na Slovensku však majú problém nájsť vyučujúcich s potrebným vzdelaním. Tieto ťažkosti sa pritom vo väčšej miere týkajú škôl v niektorých regiónoch (najmä v Bratislavskom kraji). Zároveň viac chýbajú učiteľky a učitelia niektorých predmetov – najmä matematiky, anglického jazyka, fyziky či informatiky.

S nedostatkom vyučujúcich zápasia aj mnohé iné krajiny. Jednou z nich je Anglicko, kde však na rozdiel od Slovenska skúšajú tento problém aj riešiť. Pozreli sme sa, ako sa im v tom darí a či by sme sa príkladom z Anglicka mohli inšpirovať aj my.

Aj v Anglicku chýbajú kvalifikované učiteľky a učitelia

V Anglicku v podstate riešia podobné ťažkosti ako my. Chýbajú im učiteľky a učitelia s potrebným vzdelaním. A podobne ako na Slovensku, aj tam je nedostatok

Blahoželáme, máte dobrých priateľov!

Tento článok je normálne zamknutý, ale vy si ho môžete prečítať zadarmo vďaka tomu, že váš priateľ Centrum vzdelávacích analýz je predplatiteľom Denníka N a článok vám venoval. Stačí zadať váš e-mail, nebojte sa, nikdy ho nepredáme inej firme.

Alebo môžete .

Rodičovstvo

Školský týždeň

Každý štvrtok v spolupráci s expertmi z Centra vzdelávacích analýz prináša Školský týždeň najdôležitejšie informácie zo školstva, analýzy a návrhy, ako zmeniť vzdelávanie.

Školstvo

Komentáre, Slovensko

Teraz najčítanejšie