Denník N

Na začiatku chcel len schudnúť, teraz Martin Buday v UFC poráža svetovú špičku

Martin Buday. Foto - Oktagon MMA
Martin Buday. Foto – Oktagon MMA

V zmiešaných bojových umeniach MMA neexistuje väčšia prestíž než zápasiť v organizácii Ultimate Fighting Championship (UFC). Je to ako Liga majstrov vo futbale či NHL v ľadovom hokeji. Spomedzi slovenských zápasníkov sa do UFC zatiaľ dostali iba dvaja, najskôr Ľudovít Klein a o niekoľko mesiacov po ňom aj Martin Buday.

30-ročný bojovník ťažkej váhy Buday síce na Slovensku nie je možno najznámejším menom, no je o to väčšou nádejou. V UFC má za sebou už prvé dva zápasy a oba vyhral. Najskôr si v apríli poradil s Američanom Chrisom Barnettom a v auguste zdolal aj Poliaka Łukasza Brzeského.

„V UFC mám vysoké ciele, no zostávam nohami na zemi. Nechcem vyhlasovať, že si idem po titul, veľký úspech je už len to, že som sa do UFC dostal a mám za sebou prvé víťazné zápasy. Osobným cieľom je pre mňa dostať sa do najlepšej pätnástky, a keď tam budem, uvidíme, čo ďalej,“ hovorí Buday pre Denník N.

Slovák je podľa renomovaného portálu Fight Matrix 65. najlepšou ťažkou váhou na svete, pričom v kariére zatiaľ popri jedenástich výhrach prehral len raz. Aký je jeho príbeh a ako sa uviedol v UFC?

Bojoval s kilami aj covidom

Budayova prvotná motivácia na ceste k bojovým športom bola prostá: túžil schudnúť. Ako v minulosti prezradil pre iDNES.cz, na strednej škole vážil aj

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

MMA

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie