Denník N

Naozaj sa začínam báť

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Spôsob, akým uvažujú všetci títo ľudia na tribúne aj pod ňou, je zarážajúci a ja sa obávam, že snehovú guľu hlúposti už nič nezastaví.

A premýšľam, či by som bola ochotná a schopná opustiť svoj doterajší život tu na Slovensku a presťahovať sa inam, do nejakej krajiny ležiacej mentálne, hodnotovo aj geograficky na západe. Zvažujem svoje jazykové schopnosti, možnosti pracovať, svoju rodinnú situáciu, zvažujem, čo je pre mňa a moje deti dôležité a čoho sa viem vzdať, čoho nie.

Zvažujem to, keď počujem, ako Robert Fico opäť huláka na tribúnach namiesto toho, aby sedel v base alebo aspoň čušal schovaný niekde v ústraní, čakajúc na spravodlivý súd, a zhromažďuje okolo seba nacionalistov a populistov velebiacich Orbána a Putina.

Keď počúvam všetky tie neuveriteľné reči o priateľskom a pracovitom národe, ktorý čaká, že sa oň niekto postará, o diktáte Bruselu, o amerických agentoch a agentke Čaputovej, o vojne vyprovokovanej Západom a tak ďalej a tak podobne.

Keď vidím všetkých tých ľudí pod tribúnou,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Dnes píše

Texty múdrych ľudí, ktorých redakcia poprosila, aby pravidelne písali o tom, čo práve teraz považujú za dôležité, spôsobom, ktorý sa im zdá práve teraz najvhodnejší.

Vojna na Ukrajine

Komentáre

Teraz najčítanejšie