Denník N

Je koniec, Vova

Tvoje vojsko je blaf, tvoj štát je blaf, tvoje hrozby sú blaf.

Autor je spisovateľ

Je koniec, Vova. Tvoja paródia na vlasteneckú vojnu sa čochvíľa skončí a šialený režim, ktorý si stvoril, sa rozsype. Už to vieš aj sám, Vova. Gopnik v tebe to jasne cíti. Prehral si, Voloďa. Preto posledné dni robíš samé sprostosti. Chceš hrať vabank? Fajn. Ale s takými smiešnymi kartami?

Si potkan zahnaný do kúta, kámo. Preto zúriš, preto prskáš, preto by si ešte chcel hrýzť. Ja viem, drahý. Toľko poníženia si v poslednom čase musel zniesť. Najprv ten výprask pri Charkive. Pýcha tvojej armády utekala ako chlapci pred školníkom, keď ich načapal kradnúť v školskej záhrade. Až tak sa zľakli? Dovoľ otázku: To si im prikázal ty? Vraj teraz osobne riadiš vojnové akcie ako kedysi tvoj pokrvný brat Adolf.

Je koniec, Vova. Ako ti bolo, keď Alla Pugačovová vyzvala vlasť, aby jej pridelila štatút zahraničného agenta, teda nepriateľa? Ako ti bolo, Vova, keď tie slová vyslovila speváčka, ktorú milovali a milujú milióny ľudí v tvojej nešťastnej krajine? Allu do basy nepošleš, jej hlas neumlčíš. Také niečo je jednoducho nemožné. Rozbil si od hnevu nejakú drahú vázu? Alebo aspoň tanier? Alebo si sa sadisticky ukojil na niekom blízkom?

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Dnes píše

Texty múdrych ľudí, ktorých redakcia poprosila, aby pravidelne písali o tom, čo práve teraz považujú za dôležité, spôsobom, ktorý sa im zdá práve teraz najvhodnejší.

Vladimir Putin

Vojna na Ukrajine

Komentáre

Teraz najčítanejšie