Denník N

Prieskum dôveryhodnosti: Korčok predbehol aj Hegera, Dzurinda sa vracia s veľkou nedôverou

Dvaja bývalí ministri zahraničných vecí Mikuláš Dzurinda a Ivan Korčok môžu zasiahnuť do ďalších volieb. Foto N – Tomáš Benedikovič a Vladimír Šimíček
Dvaja bývalí ministri zahraničných vecí Mikuláš Dzurinda a Ivan Korčok môžu zasiahnuť do ďalších volieb. Foto N – Tomáš Benedikovič a Vladimír Šimíček

Na čele rebríčka dôveryhodnosti je prezidentka Zuzana Čaputová.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Najdôveryhodnejšími slovenskými politikmi sú s prehľadom prezidentka Zuzana Čaputová a predseda Hlasu Peter Pellegrini. Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky agentúry Ipsos pre Denník N.

Kým Čaputovej dôveruje 43,6 percenta opýtaných (rozhodne dôveruje 20,3 a skôr dôveruje 23,3 percenta), v prípade Pellegriniho to je 34,4 percenta (rozhodne 11,1, skôr dôveruje 27,3 percenta).

Na treťom mieste v rebríčku je predseda Smeru Robert Fico – 29,5 percenta. Ficova dôveryhodnosť v posledných mesiacoch vzrástla aj podľa prieskumov agentúry Focus.

Kým čelo rebríčka dôveryhodnosti má už dlhodobo rovnaké obsadenie, zaujímavý je pohľad na silu dvoch doteraz nemeraných politikov, ktorí sa zrejme pokúsia zasiahnuť do nasledujúcich parlamentných volieb – Ivana Korčoka a Mikuláša Dzurindu.

Keď sa na dáta o dôvere pozrieme cez voličov jednotlivých strán, vidno, že Zuzane Čaputovej dôverujú najviac voliči Progresívneho Slovenska, SaS, ale aj OĽaNO.

Petrovi Pellegrinimu najčastejšie dôverujú voliči Hlasu a Smeru, a aj viac ako 40 percent voličov Republiky. Podobne je na tom Robert Fico so silnejšou dôverou medzi voličmi Republiky.

Igorovi Matovičovi dôverujú takmer výlučne voliči OĽaNO.

Korčok silnejší ako premiér a ako predsedovia väčšiny strán

Bývalý minister zahraničných Ivan Korčok (nominant SaS) v tomto rebríčku

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Ivan Korčok

Mikuláš Dzurinda

Prieskumy preferencií

Slovensko

Teraz najčítanejšie