Denník N

Výpovede už chce dať viac lekárov, ako odišlo za vlády Radičovej

Ilustračné foto - Tomáš Hrivňák
Ilustračné foto – Tomáš Hrivňák

Lekárov s výpoveďami je už toľko, že to môže ochromiť najdôležitejšie nemocnice. V najhoršom scenári môže dôjsť k obmedzeniu starostlivosti, pripúšťa Lengvarský. Nepomohol ani vládny návrh na zvyšovanie platov.

Lekárske odborové združenie už zozbieralo toľko výpovedí, že to môže ochromiť chod nemocníc. Podľa informácií Denníka N už podalo výpoveď viac lekárov, ako odišlo z nemocníc za vlády Ivety Radičovej.

Na konci výpovednej lehoty vtedy vo výpovedi ostalo 1200 lekárov a ich odchod ochromil chod nemocníc a starostlivosť skolabovala. Čísla podaných a reálnych výpovedí môžu byť napokon rôzne, lekári môžu počas výpovednej lehoty svoju výpoveď stiahnuť.

Lekárske odbory zatiaľ konečné čísla nezverejnili a nechcú potvrdiť konkrétne čísla.

Zbieranie výpovedí nezastavil ani vládny návrh na zvýšenie platov zdravotníkov, o ktorom má v utorok v zrýchlenom konaní rozhodovať parlament. Odborári hovoria, že chcú viac ako len vyššie platy, napríklad aj lepšie vzdelávanie a zásadné zlepšenie podmienok v nemocniciach.

Môže ísť o stovky lekárov

Viaceré zdroje Denníku N potvrdili, že v jednej z nemocníc najväčšej Univerzitnej nemocnice v Bratislave podalo výpoveď viac ako

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Platy

Vladimír Lengvarský

Zdravotníctvo

Slovensko

Teraz najčítanejšie