Denník N

Ten, kto písal Gorilu 2, si pomýlil Slobodníka

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Ľubomír Arpáš sa mal podľa Gorily 2 zhovárať s Bernardom Slobodníkom, a nie s Marianom, ako si myslel ten, kto spis vyhotovil. Podozrenia voči Bernardovi Slobodníkovi už kedysi preverovala inšpekcia.

Podozrivé informácie v spise Gorila 2  o tom, že banskobystrický krajský riaditeľ Marian Slobodník nezákonne obchodoval s podnikateľom Štefanom Vámošom, sa v skutočnosti netýkajú Mariána, ale riaditeľa finančnej polície Bernarda Slobodníka.

Ten, kto prepisoval rozhovor, ktorý nahral bývalý šéf kontrarozviedky Ľubomír Arpáš, zrejme urobil chybu, keď meno Slobodník pripísal nesprávnemu policajtovi vo funkcii. Priznal to sám Bernard Slobodník po tom, čo Marián Slobodník poprel, že by niekoho z uvedených osôb poznal alebo sa s nimi rozprával o akomkoľvek podiele vo firme.

„Nikdy som nevlastnil podiely vo firme pána Vámoša, ani som s ním o tejto veci nikdy nehovoril. Uvedené osoby, na ktoré sa pýtate, poznám z mesta Levice. Neudržiavam s nimi žiadne bližšie vzťahy. V roku 2009 bol v tejto veci podaný anonym na inšpekciu Ministerstva vnútra Slovenskej republiky, ktorá túto udalosť preverovala s negatívnym výsledkom,“ napísal Bernard Slobodník.

Inšpekcia to preverila a zistila, že „po preverení informácií bola vec v súlade s trestným poriadkom odmietnutá, pretože nebol dôvod na začatie trestného stíhania“.

Keď bol Slobodník v roku 2011 v civile, daroval strane Smer ako jej člen 10-tisíc eur. Policajný prezident Tibor Gašpar ani minister vnútra Robert Kaliňák v tom nevidia prekážku toho, aby teraz pracoval ako riaditeľ finančnej polície. Tá často preveruje najcitlivejšie politické kauzy, ktoré súvisia s finančnými transakciami.

Polícia ani špeciálna prokuratúra stále nepovedali, ako budú po zverejnení Gorily 2 postupovať. Spis obe inštitúcie ešte analyzujú. Gorila 2 sú pravdepodobne nahrávky, ktoré našla polícia u Arpáša v roku 2012 pri razii, ktorá súvisela s podozreniami, že obchoduje s pornom. Vyšetrovanie to vyvrátilo.

Čo hovorí Gorila 2 o Slobodníkovi

S. hovorí, že stala sa taká nepríjemná udalosť, polícia dostala list a figuruje tam jeho meno a on sa cíti ako podvodník a zločinec prvej triedy, K. sa pýta, že od koho je ten list? V (Vámoš, nar. 03.06.1949) hovorí, že je od jeho nevesty LUCIA VÁMOŠ a od jej právnika S. hovorí, že ona podala písomné vyjadrenie na OČTK, námietku zaujatosti v Leviciach a teda toto bude musieť ísť aj na prokuratúru a oni sa musia buď vylúčiť alebo nevylúčiť
Hovoria potichu, šomrú, V. hovorí, že to je celé podvod, ale Lucia na neho veľa vie …študujú celý spis
K. sa pýta A. či k tomu má on niečo povedať? A. hovorí, že pozná Štefana dlhé roky a nemá čo
(12:30)
Bavia sa o tom, že Lucia robila V. účtovníctvo a vie, že V. predal podiel vo firme SLOBODNÍKOVI, S. na to hovorí, že netuší, ako je to možné, veď to vedelo iba osem ľudí, K. sa ho pýta, či nemohla uniknúť informácia od S. z domu?, vedeli to SLOBODNÍK, VÁMOŠ, VALACH, ARPÁŠ a nejakí zamestnanci vo firme ( starý Vámoš predal podiel spoločnosti Slobodníkovi – nezákonné – príslušník PZ, jeho nevesta, nakoľko mu robila účtovníctvo, mala k tejto info prístup, došlo k nezhodám so synom starého Vámoša Richardom a rozvodu. Nevesta Lucia vydierala touto informáciou starého, starý Vámoš chcel získať vnučku od nevesty do svojej opatery, pretože tvrdil, že nie je o ňu dobre postarané, Slobodník bol v strese, pretože mohol prísť o miesto aj o zamestnanie)

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Kauza Gorila

Slovensko

Teraz najčítanejšie