Denník N

Prezývky Batman a Robin nám celkom pasujú, hovorí Mešár. Montreal má pre jeho dobré výkony dilemu

Slafkovský (vľavo) a Mešár. Foto - TASR/AP; koláž - N
Slafkovský (vľavo) a Mešár. Foto – TASR/AP; koláž – N

Pri Filipovi Mešárovi sa trochu zabúda na to, že aj on sám je talent, aký sa na Slovensku normálne narodí len raz za pár rokov.

Nebyť Juraja Slafkovského so Šimonom Nemcom, bol by najvyššie draftovaným slovenským hokejistom od roku 2005. V celej histórii draftovali kluby NHL len trinástich Slovákov z prvého kola.

Akurát, že v roku 2004 sa také talenty narodili hneď tri. Keďže Slafkovský a Nemec majú za sebou aj úspechy v reprezentácii a na drafte skončili na prvých dvoch miestach, Mešár je celkom prirodzene v ich tieni.

Do tohto zapadá aj prezývka, ktorú vymyslel montrealský spoluhráč Chris Wideman: Slafkovský je podľa neho Batman a Mešár Robin.

Je to myslené dobromyseľne a prezývka naráža najmä na to, že Slováci sú stále spolu.

„Chris Wideman je veľmi zábavný chlapík. Vždy, keď ideme okolo neho s Jurajom, urobí si z nás srandu. Je to super chlap, veľmi nám pomáha a aj tie prezývky nám celkom pasujú,“ smeje sa Mešár, ktorému neprekáža byť Robinom.

Slafkovský svojho kamaráta pred novinármi rád podpichuje: „Som okej s tým, že ja som Batman. Už som Filipovi povedal, že je môj malý kamoš.“

Zámorské médiá sa tejto prezývky chytili a Slafkovský už dostal aj otázku, ako to vyzerá v Batmanovej jaskyni. „Všetko je v poriadku. Ja mám svoje pravidlá a Filip

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

NHL

Slafkovského začiatky v NHL

Reportér Denníka N Štefan Bugan na mesiac vycestoval do Kanady, aby pripravil sériu článkov o začiatkoch hokejistu Juraja Slafkovského v klube NHL Montreal Canadiens.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie