Denník N

Sting: Teraz moje pocity najviac vystihuje pesnička Russians

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Britský spevák v rozhovore pre Denník N hovorí o nových podobách starých skladieb, o tom, že ľudia dnes potrebujú aj dôvod na úsmev, aj o tom, prečo je pre neho skupina The Police uzavretou kapitolou.

Na Slovensku už bol niekoľkokrát. V stredu hral v Košiciach, 30. októbra sa v rámci turné My Songs zastaví v Bratislave. Hoci už je sedemdesiatnik a len tento mesiac má dokopy takmer dvadsať koncertov v Amerike, Kanade aj v Európe, stále pôsobí energicky a hýri aktivitami Aj o tom sme sa porozprávali v šatni košickej Steel Arény, kde sme sa stretli po zvukovej skúške pred večerným koncertom.

Koncertné turné sú väčšinou zamerané na nové albumy, popri ktorých zaznie pár starých hitov. Prečo to robíte naopak?

Toto turné pokrýva celý môj život skladateľa. Takže rozprávam vlastne svoj príbeh v piesňach – od Roxanne až po tie najnovšie. Hráme tri skladby z vlaňajšieho albumu Bridge, niekedy pridáme ešte jednu. Myslím, že publikum chce vo všeobecnosti počuť to, čo už pozná. A ja som šťastný, že stále dokážem zaspievať Roxanne a ďalšie staré veci.

Lenže album My Songs z roku 2019 nie je kompilácia. Sú to staré pesničky v nových verziách, inak zaranžované, kým pesničky z vlaňajšieho albumu Bridge hrávate jedna k jednej.

To je pravda, novinky znejú rovnako ako na albume. Ale nikto sa zatiaľ nesťažoval, nikto nechcel naspäť svoje peniaze za lístok (smiech). Keby toto turné bolo

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hudba

Rozhovory

Kultúra

Teraz najčítanejšie