Denník N

Prieskum: V Nitre môže byť voľba županov napínavá, Belica vedie tesne pred Becíkom

Milan Belica, Martina Holečková a Branislav Becík - traja najsilnejší kandidáti na župana v Nitrianskom samosprávnom kraji. Foto – TASR
Milan Belica, Martina Holečková a Branislav Becík – traja najsilnejší kandidáti na župana v Nitrianskom samosprávnom kraji. Foto – TASR

Výrazne vpredu sú dlhoročný župan Milan Belica s podporou Smeru a SNS a kandidát Hlasu Branislav Becík, ktorý sa zviditeľnil bojom proti pandemickým opatreniam.

Voľby županov v Nitrianskom kraji, ktoré budú 29. októbra, by mohli byť tesné a zatiaľ nemajú jasného favorita. Ukazuje to prieskum agentúry AKO pre televíziu JOJ 24. Podľa sondáže, ktorú agentúra uskutočnila medzi 8. a 19. septembrom, by najviac obyvateľov kraja volilo súčasného župana Milana Belicu, ktorého podporuje Smer a SNS.

Belica, ktorý je nitrianskym županom už 21 rokov, oznámil kandidatúru až 17. augusta spolu s predsedami Smeru Robertom Ficom a SNS Andrejom Dankom. Belica tvrdil, že sa tak rozhodol aj preto, že mu nie je ľahostajné, čo bude ďalej s krajom.

Za Belicom sa na druhom mieste umiestnil Branislav Becík

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komunálne a župné voľby 2022

Slovensko

Teraz najčítanejšie