Denník N

Čakali ste Crosbyho či McDavida? Dajte k Slafkovskému lepších hokejistov, hovorí bývalý hráč Montrealu

Juraj Slafkovský v prvých dvoch zápasoch neukázal svoje schopnosti. Foto TASR/AP
Juraj Slafkovský v prvých dvoch zápasoch neukázal svoje schopnosti. Foto TASR/AP

V Montreale je pekná jeseň, parky sú plné veveričiek a ľudia debatujú o pondelňajších komunálnych voľbách.

A aj o tom, či je Juraj Slafkovský dosť dobrý alebo nie.

Kuriozitou predvolebnej kampane je, že Montrealčania a všetci ostatní Quebečania nemali 19. septembra voľno na počesť zosnulej britskej a tiež kanadskej kráľovnej Alžbety II.

Kanadský premiér Justin Trudeau na tento deň ohlásil sviatok a vo väčšine krajiny sa nepracovalo, lenže quebecký premiér Francois Legault rozhodol, že v Quebecu to bude len pamätný deň a do práce či školy sa pôjde.

Vo frankofónnom Quebecu britská monarchia nie je príliš populárna. Nedôvera voči monarchii vzrástla aj v anglofónnych častiach Kanady a smrť obľúbenej panovníčky tieto nálady ešte posilní.

Benoit Pellettier z Ottawskej univerzity si myslí, že Kanaďania budú v najbližších mesiacoch prehodnocovať, či chcú mať hlavu štátu naďalej z Veľkej Británie.

Rozptýlenie od iných tém ľuďom tradične prináša Montreal Canadiens. Najúspešnejší klub hokejovej histórie v noci prehral aj tretí zápas predsezónnej prípravy. Winnipegu Jets podľahol doma v Bell Centre 3:4.

Juraj Slafkovský tentoraz nehral, ani to však debatu o jeho výkonoch nezastavilo.

Čakali ste Crosbyho či McDavida?

Bývalý bitkár Georges Laraque dáva Jurajovi Slafkovskému v tomto kempe poslednú šancu. „Nechcem rovno hádzať uterák, ale ak tak bude hrať aj v treťom zápase, mal by ísť rovno na farmu do Lavalu. Nie je normálne, aby jeho rovesníci Filip Mešár a Owen Beck vyzerali na ľade ako starší hráči.“

Lenže ďalší bývalý hráč Montrealu Steve Bégin vidí za Slafkovského horšími výkonmi iný dôvod, ktorý korešponduje aj s tým, čo o ňom v minulosti povedal Craig Ramsay.

„Slafkovský neukáže, čo je v ňom, keď

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Juraj Slafkovský

NHL

Slafkovského začiatky v NHL

Reportér Denníka N Štefan Bugan na mesiac vycestoval do Kanady, aby pripravil sériu článkov o začiatkoch hokejistu Juraja Slafkovského v klube NHL Montreal Canadiens.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie