Denník N

Diera na trhu: málovravný taxikár, tichý kaderník a introvertný masér

Ilustračné foto N – Tomáš Benedikovič
Ilustračné foto N – Tomáš Benedikovič

Ktovie, kde vznikla tá predstava, že práve letmá konverzácia je to, po čom ako ľudstvo túžime pri holení ušných lalokov alebo masírovaní ľavej polky.

Roky upozorňujem, aký je v spoločnosti hlad po málovravných taxikároch, tichých kaderníkoch a introvertných maséroch. Ale nik ma nepočúva, a tak musíme všetci zápasiť ďalej. Ktovie, kde vznikla tá predstava, že práve letmá konverzácia je to, po čom ako ľudstvo túžime pri holení ušných lalokov alebo masírovaní ľavej polky. Alebo je „vykecanie sa“, naopak, spôsob, ako sa maséri a kaderníci snažia zabrániť vyhoreniu z nás?

V priebehu týždňa som mal šťastie hneď dvakrát.

Mladučká kaderníčka Ivana (meno som si vymyslel) sa hnevá na svojho frajera, lebo doniesol domov ako domáce zviera zajaca a ten jej hryzie káble od všetkých nabíjačiek. Zlá skúsenosť jej nezabránila kúpiť rovnaké zviera mladšiemu bratovi, a tak teraz trpí aj doma u rodičov, aj u frajera. V nádeji, že dialóg ustane, nekladiem doplňujúce otázky, len upozorním, že tú šticu skrátila oveľa viac, ako sme sa dohodli, a už mi trčia nastupujúce lysiny.

Ospravedlní sa a pokračuje o tom, že našťastie zajace sa dožívajú len šesť rokov, ale že keď frajerovi a bratovi zdochnú, ona ich

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie