Denník N

Na pódiu oslavovali, no ešte nebolo isté, kto je víťaz. „Skvele načasované,“ hundral Leclerc

Sergio Perez, keď si ešte nebol istý, že je víťaz. Foto - TASR/AP
Sergio Perez, keď si ešte nebol istý, že je víťaz. Foto – TASR/AP

Vyhral Sergio Pérez pred dvojicou z Ferrari. Max Verstappen nevyužil prvý mečbal.

Veľká cena Singapuru sa skončila krátko po sedemnástej. Na potvrdenie výsledkov sme čakali takmer tri hodiny. Kritika je namieste. Singapur neponúkol najvzrušujúcejšiu veľkú cenu, ale tém, o ktorých sa bude diskutovať, je opäť niekoľko.

F1 sa do Singapuru vrátila po dvojročnej prestávke zapríčinenej pandémiou a rekordná návšteva v podobe 302-tisíc fanúšikov dala jasne najavo, že záujem bol obrovský. Po sobotnej napínavej kvalifikácii, v ktorej sme do posledných chvíľ nevedeli, kto získa pole position, čakala na pilotov náročná nedeľa.

V tomto texte sa dozviete:

  • že možný zisk titulu zostal v tieni rodiaceho sa škandálu,
  • niečo o kritike smerom k odloženému štartu,
  • akú vlnu nevôle vyvolalo rozhodnutie FIA,
  • že Ferrari a McLaren potešili.

Titul verzus rodiaci sa škandál

Pred týmto víkendom sa skloňoval najmä možný zisk druhého titulu pre Maxa Verstappena, Holanďan aj Red Bull však označili tento scenár za „vysoko nepravdepodobný“. Napokon sa to ukázalo ako veľmi dobrý odhad, pretože pre Verstappena to boli vzhľadom na jeho doterajšie výsledky jedny z najnáročnejších a najmenej vydarených pretekov. Okrem dvoch vypadnutí je siedme miesto vyrovnaním doterajšieho negatívneho „rekordu“ zo Silverstone.

Ťažisková téma však súvisela s minulým rokom. Pred nočnými pretekmi sa hovorilo predovšetkým o údajnom porušení vlaňajšieho rozpočtového stropu v podaní dvoch tímov. Je verejným tajomstvom, že ide o 

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Boxová ulička

Formula 1

Max Verstappen

Motorizmus

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie