Denník N

Euroligy: Ronaldo nehral, aby sme ho neponížili, bránil sa tréner. Už sa to stalo v lete, reaguje Roy Keane

Kto nahradí Cristiana Ronalda v Manchestri United? Foto - TASR/AP
Kto nahradí Cristiana Ronalda v Manchestri United? Foto – TASR/AP

Dobrý deň,

v Euroligách sa dočítate aj:

  • o hetriku Haalanda a kríze United
  • že Barcelonu ťahajú dvaja hrdinovia;
  • že Škriniarov Inter je najväčším sklamaním Serie A;
  • že hlad Bayernu Mníchov si odniesol Leverkusen;
  • že Lionel Messi si konečne vyslúžil potlesk.

O Premier League napísal Lukáš Vráblik, o španielskej La Lige Tomáš Čorej, dianie v talianskej Serie A zhrnul Pavel Bielik a o nemeckej bundeslige a francúzskej Ligue 1 napísal Zoran Boškovič.

Anglicko: United nemá sebavedomie

Casemiro a Cristiano Ronaldo sa na lavičke chytali za hlavu a fanúšikovia Manchestru United odchádzali zo štadióna už po prvom polčase. Ich tím v manchesterskom derby so City prehrával 0:4 a na ihrisku nemal na oveľa sebavedomejšieho súpera nárok.

Zápas sa skončil výsledkom 6:3, pričom rozdielovými hráčmi boli Phil Foden a (opäť) Erling Haaland. Obaja strelili hetrik. Manažér City Pep Guardiola mohol byť spokojný, lebo výborne hralo celé mužstvo.

To neplatí pre jeho konkurenta Erika ten Haga. Ten prišiel do United cez leto s ambíciou pretvoriť tím na svoj obraz, ale duel so City ukázal, že to môže trvať ešte veľmi dlho. Holanďan na pozápasovej tlačovej konferencii hovoril, že problém je najmä v hlavách.

„Je to o nedostatku viery. Keď si na ihrisku neveríte, nemôžete vyhrávať zápasy: to je neakceptovateľné. Plánom bolo ukázať odvahu a sebavedomie, ale nedarilo sa nám to od prvej minúty. Nechali sme Haalanda voľného a vzadu sme neboli pevní. Pri prvom góle sme my získali loptu a mohli sme ísť do šance, ale namiesto toho sme ju ľahko stratili a odvtedy sme sa rozpadli ako balíček kariet,“ rozprával.

Ten Hag vraj hráčov skritizoval, ale zároveň si uvedomuje, že ani jemu sa nepodarilo vysvetliť, čo od nich chcel. Keď už United nemal nádej na bodový zisk, ten Hag sa rozhodol nechať Ronalda na lavičke aj naďalej. Odôvodnil to tým, že chcel zachovať rešpekt k Ronaldovej skvelej kariére. Bývalý záložník Roy Keane, ktorý teraz pracuje ako televízny expert, po zápase povedal, že United neprejavil rešpekt k Ronaldovi, lebo

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Euroligy

Futbal

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie