Denník N

Starostka Aufrichtová: Prečo nekandidujem proti Vallovi? Vyhrala by som

Foto N - Tomáš Hrivňák
Foto N – Tomáš Hrivňák

Kandidatúru Romany Tabák na starostku bratislavského Starého Mesta vnímam humorne, hovorí súčasná starostka Zuzana Aufrichtová.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Progres v Bratislave predstavuje, že nič nestíhame. Na rozdiel od Trnavy, kde tento progres išiel, vraví o volebnom období Vallovho magistrátu starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová.

V rozhovore hovorí aj o tom:

  • že pre celomestskú parkovaciu politiku dávajú výpovede zdravotné sestry aj vychovávateľky v školách,
  • prečo nepodporuje kandidatúru na primátora starostu Rudolfa Kusého,
  • v čom je jej protikandidát Matej Vagač (Team Bratislava) nekonzistentný,
  • ako to bolo s plánovaným výrubom stromov na Hviezdoslavovom námestí.

V primátorských voľbách podporujete Martina Mlýneka, ktorý pôsobí na vašom staromestskom úrade. Má podľa vás šancu vyhrať?

Každý má šancu vyhrať. Je to demokratická voľba rôznorodosti. Myslím si, že demokracia má prinášať rôznofarebnosť a diskusiu. Takže Martin Mlýnek má takisto šancu vyhrať ako všetci ostatní kandidáti.

Pán Mlýnek je ekonóm, no pre verejnosť je neznámy a s kampaňou začal neskoro. Podobne ako vy je podpredsedom OKS – prečo nekandidujete za primátorku Bratislavy vy?

Martin Mlýnek nie je verejne známa osobnosť, lebo odbornosť na Slovensku nie je väčšinou známa ako tvár, skôr sú za ňou výsledky. Za Mlýnekom sú v Starom Meste bezpochyby výsledky v oblasti hospodárenia a finančného zdravia verejných financií. A prečo nekandidujem ja? To ste sa ma pýtali naposledy – lebo som sa rozhodla kandidovať za starostku Starého Mesta.

Rozumiem, ale nemali by ste vy väčšiu šancu proti Matúšovi Vallovi?

To nie je o pretekoch.

Ste medzi Bratislavčanmi známejšia než pán Mlýnek.

Ja by som to vyhrala (smiech). Chcem, aby si Matúš Vallo sám opravil, čo pokazil.

Starosta Petržalky Ján Hrčka v našom rozhovore kritizoval, že pravica nevytvorila v komunálnych voľbách jednu veľkú koalíciu, ale, naopak, vytvorili sa tri koalície a traja kandidáti na primátora. Prečo ste nepodporili Rudolfa Kusého?

Boli sme v dosť intenzívnych rokovaniach o veľkej koalícii, ktorá by pozostávala možno až zo siedmich strán. Dokonca boli v hre aj menšie strany, takže naozaj by to bola široká koalícia. Práve pri otázke kandidáta na primátora došlo k rozdeleniu. Ešte sa vrátim k predchádzajúcej otázke – myslím si, že je ťažšie vyhrať Staré Mesto, ako by bolo vyhrať hlavné mesto. Ja si často vyberám zložitejšie výzvy, pretože ľahké sa zdolávajú ľahko.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Doprava v Bratislave

Komunálne a župné voľby 2022

Matúš Vallo

V redakcii

  • Rozhovory o politických a spoločenských témach V redakcii vedú každý pracovný deň redaktori Denníka N Monika Tódová, Dušan Mikušovič, Veronika Folentová a ďalší
  • V sobotu vychádza špeciálne vydanie, kde udalosti týždňa s Monikou Tódovou preberajú vybraní členovia redakcie Denníka N
  • Nové vydania publikujeme každý deň okrem nedele ako 1) článok, ako 2) podcast na webe, v aplikácii Denník N a kdekoľvek počúvate podcasty a 3) ako video na kanáli Denníka N na youtube.com
  • Ak chcete podporiť autorky a autorov relácie V redakcii Denníka N, objednajte si naše predplatné.

Slovensko

Teraz najčítanejšie