Denník N

Inter je vo veľkej kríze. A k tomu musí vyriešiť, či zaplatí alebo pustí Škriniara

Milan Škriniar. Foto - TASR/AP
Milan Škriniar. Foto – TASR/AP

Inter je veľkým sklamaním tohtoročnej Serie A.

Do zápasu vstúpi dobre, ale nakoniec opúšťa ihrisko s ďalšou trpkou prehrou, ktorá prehĺbi klubovú krízu. Pre milánsky Inter, ktorý patril k jasným favoritom na titul, je začiatok sezóny v znamení zbytočných chýb, nevýrazných výkonov a straty sebavedomia.

Ani sobotňajšie domáce stretnutie s AS Rím nebolo výnimkou.

Inter nehral proti AS vôbec zle. Mal vyššie držanie lopty, viac striel a v niektorých fázach dokázal diktovať tempo hry, lenže opäť prišiel rovnaký scenár.

Taliansky obranca Federico Dimarco poslal Inter do vedenia v 30. minúte, ale ešte pred polčasom vyrovnal Paulo Dybala, ktorého výbornú strelu z voleja brankár iba tečoval.

V druhom polčase si Inter vypracoval niekoľko ďalších dobrých šancí a zdalo sa, že tentoraz majú bližšie k víťazstvu domáci. V 75. minúte si však na center šikovne naskočil anglický stopér Chris Smalling, ktorý prekonal brankára Samira Handanovića prudkou a dobre umiestnenou hlavičkou.

Inter je veľkým sklamaním tohtoročnej Serie A a tvrdá kritika smeruje aj k trojčlennej obrannej formácii, v ktorej hráva slovenský obranca Milan Škriniar.

Analytik z ESPN Gabriele Marcotti kritizoval ľahostajné bránenie Interu aj v predošlom zápase s Udinese, ktorý Inter prehral 1:3. Nezabudol spomenúť ani slovenského obrancu, ktorý si dal vlastný gól po tom, čo sa od neho odrazila lopta z priameho kopu do brány.

„Škriniar by mohol povedať, že loptu nevidel, a preto ho nešťastne trafila. To vieme, ale takisto ukázal nulovú kontrolu tela a koordináciu,“ nešetril kritikou futbalový analytik.

V Taliansku sa už rieši, či Škriniar vôbec

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Milan Škriniar

Serie A

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie